"Herhangi bir bulguya rastlanmadı"

"Herhangi bir bulguya rastlanmadı"
Bafra Belediye Başkanlığı, “Bafra’ da içme suyunda salgın riski” başlığıyla çıkan haberlerle ilgili kamuoyu duyurusu yayınladı.

Yayınlanan duyuruda "Bafra’da bir web sitesinde “Bafra’ da içme suyunda salgın riski” başlığıyla çıkan haberler vatandaşlarımızı endişeye sevk etmiştir. Samsun’un tamamında olduğu gibi Bafra’mızda da içmesuyu kalitesi, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehrin değişik odak noktalarından her gün periyodik olarak su numuneleri alınarak kimyasal ve bakteriyolojik tahliller yapılmak suretiyle denetlenmektedir.Bu denetimler Belediyemiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Gerçeği yansıtmıyor
Konuyla ilgili olarak SASKİ tarafından yapılan kamuoyu bilgilendirmesinde “Denetimlerde, Bafra İlçesine verilen içme suyunda ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine aykırı herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Ayrıca bu durumun, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da teyit edildiği vurgulandı. Haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bütün bu gerçekler ışığında söz konusu haberin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ortadadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.