Her yerde RANT !

Her yerde RANT !
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ve Yardımcısı Sefer Arlı'nın, eski Havaalanının yanında bulunan ve eşleri adına kayıtlı olan arsaları, Ek 1 yasasını kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak;

YETKİLERİNİ KENDİLERİNE KULLANDILAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ile Yardımcısı Sefer Arlı'nın belediyelerin yetkisinde bulunan Ek-1 ile aldıkları arsaları yerlerinden çok daha değerli bölgelere taşıdıkları öğrenildi. Şara ve Arlı'nın sadece belediye encümeninin kullanma yetkisi olan Ek-1'i kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaları, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

ARSALAR EŞLERİ ADINA KAYITLI
Şara ve Arlı'nın söz konusu arazileri eşlerinin adına almaları dikkat çekerken, etraftan tepki almamak ve dikkat çekmemek adına böylesi bir yöntemi kullandıkları kaydedildi. Arazilerden birisinin Kenan Şara'nın eşi Cihan Şara'nın adına alındığı, diğer arazinin ise Sefer Arlı'nın eşi Tekgül Arlı ve yakın akrabası olan Fatma Arlı adına alındığı öğrenildi. Şara çiftinin arazi oranının bin metrekare, Arlı çiftinin ise toplamdaki arazi payının bin 876 metrekare olduğu anlaşıldı.

VATANDAŞI DA MAĞDUR ETTİLER
Alınan arsaların imar uygulaması yapılmamış arsalar olması dikkat çekerken, bu arsaların imar uygulamaları yapılırken istenilen gibi yapılması amacıyla imarsız olarak alındığı iddia edildi. Bu arada, taşınan arsanın taşındığı yerin mülkiyet sahibinin de ciddi anlamda mağdur edildiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN HABERSİZ YAPILAMAZ
Söz konusu imar uygulamasının mevcut belediye başkanından habersiz yapılamayacağı öğrenilirken, bu imar değişikliğinin de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan habersiz yapılmasının imkansız olduğu kaydedildi. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddelerine göre belediyelerde yapılan tüm işlemlerde ita amiri olan belediye başkanı sorumlu olduğundan yapılan bu işlemlerle ilgili de belediye başkanının sorumlu olduğu iddia edildi.

ÇİFTE STANDART
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında en ufak bir mahkeme kararı olmaksızın görevden uzaklaştırma kararı verilirken, Samsun'da bunca olaylar olmasına rağmen belediye başkanının görevde kalması vatandaşlar tarafından çifte standart olarak değerlendirildi.

BAKAN İLE ŞARA ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

Bu arada geçtiğimiz günlerde Samsun'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti esnasında Kenan Şara'nın Bakan Akdağ'a, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin etrafının sağlık alanı olarak planlanmasını ve bunu Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçireceklerini söylemesi bu arsalarla ilgili farklı niyetlerin olduğunu ortaya koydu.

ŞARA SİYASETÇİ Mİ, BÜROKRAT MI?

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara'nın, bir Bakan ile kurmuş olduğu böylesi diyalog ise akıllara, Şara'nın siyasetçi mi yoksa bürokrat mı olduğu sorusunu getirdi.

Ek - 1 nedir ?

1985-1987 yılları arasında çıkarılan 2981 ve 3290 sayılı imar affı yasalarına eklenen bu maddeye göre, imar durumu olmayan arsalarda vatandaşların mağdur edilmemesi için yeşil alanda veya buna benzer alanlarda kalan arsaların imarlı hale getirilebilmesi için belediyelere verilen yetkidir.

Anıl OLFAZ