'Her bir taş sanat eseri'

'Her bir taş sanat eseri'
Samsun OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasbi Aslan, alışılmış ürün ve materyallerin dışına çıkarak eserlerinde 'taş' kullandı.

Her bir taşın aynı zamanda sanat eseri olduğunu hatırlatan Aslan, eserlerinde taşların estetik yönünü ortaya çıkardı.

Piazza Sanat Galerisi'ndeki ikinci kişisel sergisinin açılışında konuşan Hasbi Aslan, “Çok değişik alanlarda sanatsal eserler üretiyoruz. Daha önce fotoğraf sergisi açmıştım. Şimdiki sergimde ise grafik sanatlar alanıyla ilgili çözümleme eserler yer alıyor. Yani doğal bir nesne olan 'taş' gibi elementlere karşı doğal bir çözümlemeyi ele alıyoruz. Bu sergim yaklaşık 2,5 yıllık bir çalışmanın ürünü. İnsanoğlunun ilk var olduğu günden bugüne kadar kullandığı taşları genel olarak kaba saba bir şey olarak algılıyoruz. Ancak taşlara birde sanat gözüyle bakıp ele aldığımızda, her bir taşın üzerindeki desenler ve çizgiler kendi içlerinde bir sanatı barındırıyor. Ben bu düşçe ile taşları ele alarak onlara değişik anlamlar yükleyip grafik tasarımla harmanlayınca ortaya bu eserler çıktı. Amaç, burada bulunan 30 ayrı eserde bir taşın sanatsal ürün olarak kullanılabileceğini ispat etmek.” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Başkanı Çağatay Karahan ve öğretim üyeleri birlikte yaptı. Sergiyi gezen protokol üyelerine Aslan, eserlerinde neden taşları kullanıldığını ayrıntılı bir şekilde anlattı. Bir hafta süre ile açık kalacak olan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.