HER BİNASINDA KAÇAK VAR!

HER BİNASINDA KAÇAK VAR!
İş adamı Vahap Çelik, yaptığı açıklamalarda, önünün tıkandığını ve Samsun’u terk edip Antalya’ya yerleşeceğini beyan etmesi üzerine geçmişte yaptığı binaları araştırdık. Sonuç olarak ortaya Çelik’in söyledikleriyle tam tezat bir tablo çıktı.

İş adamı Vahap Çelik yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada önünün tıkandığını, Samsun’u terk edip Antalya’ya yerleşeceğini beyan etmesi üzerine geçmişte Vahap Çelik’in yaptığı binaları araştırdık ve ortaya çıkan tablo Vahap Çelik’in söyledikleriyle tam tezat teşkil ettiği ortaya çıktı. Vahap Çelik’in neredeyse yaptığı her binada ya kaçak kat ya kaçak inşaat başlama veya Belediye Meclislerinden özel imar alarak yaptırdığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu bilgilerden sonra keşke bir an evvel gitse de bu şehir rahatlasa yorumlarına neden oldu.

vahap-celik-1.jpg

YEŞİLYURT AVM’DEN BAŞLAYALIM
Vahap Çelik’in 2000’li yılların başında satın aldığı Yeşilyurt AVM’nin binasının olduğu arsa Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsisli üzerinde ağaçlar bulunan bir arsa iken Vahap Çelik tarafından bir gece yarısı operasyonu ile ağaçlar kesilmiş, konu günlerce yerel medyada infiale neden olmuştu. Dönemin Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bu arsaya ruhsat vermemiş. Arsa perde arkasından Yeşilyurt ailesine satılmış ancak işlemler Vahap Çelik üzerinden işletilerek arsaya 2004 yılında AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz’ın onayıyla imar izni verilmiştir. Ardından da arsa Yeşilyurt ailesine resmen satılıp AVM ruhsatı verilmiştir.

asdasd.png

İLKADIM BELEDİYESİ’NDEKİ PEK ÇOK BÜROKRAT YARGILANDI
Vahap Çelik eski Yimpaş yanı olarak bilinen mülkiyeti İlkadım Belediyesi’ne ait olan otoparkı, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ikna ederek altta bulunan eski tarihi adliye binası ile yasal olmayan bir biçimde şuyulandırarak önde bulunan otoparkı İlkadım Belediyesi’nden kat karşılığı almaya zorlamış ve yapacak bir şeyi kalmayan İlkadım Belediyesi yetkilileri Vahap Çelik’le kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmışlar. Ancak gazetemizin o günlerdeki ısrarlı yayınları sonucunda konu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal etmiş, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya müdahil olması sonucunda konu Ağır Ceza Mahkemesi’ne intikal etmiş Vahap Çelik dâhil pek çok İlkadım Belediye bürokratı ceza almıştır. Vahap Çelik buraya kaçak inşaata başlamış ancak daha sonra mahkeme bu inşaatı durdurmuştur. Vahap Çelik de bu inşaatı bırakmak zorunda kalmıştır.

vahap-celik-2.png

GAZİ CADDESİ'NDEKİ OTOPARKA ÖZEL KAT İZNİ
Vahap Çelik Yeşilyurt AVM’den elde ettiği yüklü miktardaki parayla bu kez Gazi Caddesinde boş bulunan ve 4 kata imarlı arsayı satın almış, AK Parti il, ilçe başkanlarını araya koyarak Büyükşehir ve Gazi belediye meclislerinden özel kat izni çıkartarak bugünkü altı katlı otoparkı yaparak değerinden çok fazla bir miktara satmış ve büyük bir rant elde etmiştir. 

vahap-celik-1.png

BARIŞ BULVARI'NDA VE AK PARTİ’NİN BİNASINDA DA AYNI ŞEYİ YAPTI
Vahap Çelik Barış bulvarının başında imarlı olmayan arsaya Büyükşehir’den özel imar yaptırmak suretiyle imar izni almış ve katlı otopark yapmış, altına da market koyarak yüklü miktarda gelir elde etmiştir. Aynı Vahap Çelik şu anda AK Parti il başkanlığının kiracı olarak oturmakta olduğu binanın arsası Sit alanı bölgesinde olmasına rağmen Mahkemeye müracaat ederek arsasına mahkeme kararı ile inşaat izni çıkartmış, daha sonra da oraya inşaat yaparak kiraya vermiş, daha sonra aynı binayı işadamı Fatih Temiz’e satmıştır. Bunca vukuatları bulunan Vahap Çelik’in şimdi hangi cesaretle ‘önüm kesiliyor’ diyor merak ediyoruz. İnsan bu kadar cesur nasıl olabilir? Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

img-20190625-171937.jpg

img-20190625-171945.jpg

img-20190625-172027-002.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum