" Her başarının arkasında kadın vardır"

" Her başarının arkasında kadın vardır"
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili açıklama yapan AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Erdoğan Tok, Bayanların içersinde olmadığı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağına dikkat çekti.

Sosyal yaşam içersinde kadınların önemli rol üstlendiğini kaydeden Tok, " Bayanların toplumsal yaşama katılmalarının sağlayan, aktif sürece dahil eden, sosyal ve kültürel gelişimini destekleyen çalışmalarının bulunduğunu ifade etti.
BAYANLARI ÖNEMSEDİK
2004-2009 yılları arasında görev yaptığı belediye başkanlığı döneminde bayanlara verdiği öneme vurgu yapan Erdoğan Tok, Bayanları her türlü çalışma içersine soktuklarını ve bayanlara gereken hassasiyeti gösterdik. İlkadım Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken bayanların her türlü sosyal faaliyet yapabilecekleri Hanımlar Lokali'ni Samsun'a kazandırdık.
AK PARTİ'NİN BAŞARISINDA BAYANLARIN YERİ BÜYÜK
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) başarısında siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payı olduğunu söyleyen AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Erdoğan Tok, Kadının sosyal hayatın tam merkezinde etkin, katılımcı ve yönlendirici unsurlar olarak görülmesi gerektiğini kaydetti. AK Parti'nin kadının siyasetteki gücünü keşfettiğini belirten Başkan Tok, AK Parti'nin başarısında siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payı olduğunu ifade etti. Başkan Tok, kadının siyasetteki yerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Teşkilatlarımızda kadınlarımızın özel bir yeri vardır. Bunlardan birisi de seçilme konusunda AK Parti'nin verdiği fırsatlardır. Bunun sonucu olarak da ilimizden bir bayan milletvekili seçilmiş olması onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu seçimde ve her seçimde AK Parti'li hanımların gayreti ve emeği unutulmayacaktır. Biz bu emeğin kadınlarımıza hizmet olarak döneceğinden eminiz" dedi.

KADIN HAKLARI HER GÜN HATIRLANMALI
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili de çok vurgulayıcı açıklamalarda bulunan 2004-2009 İlkadım Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Erdoğan Tok, " 5 Aralık, kadınlarımızın sadece yılın bir günü değil, yılın her gününde hakları olduğunu hatırlatması gereken bir tarihtir. Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Ülkesini zafere ve kurtuluşa götürürken daha fazla emek verdim diyemez. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim.5 Aralık 1934'te kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının tanınmasından sonra 1935'te yapılan genel seçimde 18 kadın milletvekilinin seçilmesi ve Türkiye'nin siyasette kadın oranıyla dünya ikincisi olması kadınlarımıza gereken önemi verdiğimizin bir göstergesidir.5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü aynı zamanda Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıldönümüdür. Bu vesile ile her iki açıdan çok önemli ve hatırlanılması sadece bugün değil, ilelebet olan kadın haklarımızın bu özel gününü kutlarım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.