HEM’DEN BÜYÜK BİR PROJE DAHA

HEM’DEN BÜYÜK BİR PROJE DAHA
Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından “Samsun Maarif Hareketi” kapsamında “Kitapla Randevu” projesi katılımcılar tarafında büyük ilgi gördü.

Projeyle amaçlanan kurumdaki öğretmenlerin, yaygın eğitimin genel yaklaşımına uygun olarak “her zaman, her yerde, herkes için” okuma becerilerini kazandırma olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda oluşturulan program doğrultusunda her ay bir kitap okunmakta, okunan kitap gönüllü öğretmenlerin katılımı ile her ayın sonunda tahlil ve değerlendirilme çalışmaları kurs öğretmeni Nuriye Tunç yönetiminde kitabın sunumu yapıldı.

KURS ÖĞRETMENİ BİLGİLENDİRDİ
Kurumda bulunan tüm paydaşlar ayrıca kurumun web sitesinde oluşturulan online “Kitap tahlil formun doldurarak projenin daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunmaktadır. Ocak ayında Kitapla randevu projesi kapsamında 5’inci buluşmasını kurumun toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte “Elveda Otizm” isimli kitap tahlili ve sunumu yapıldı. Sunuma kurum çalışanları katıldı. Kitabın sunumunu kendi oğlu da “otizm” olan Kuranı-ı Kerim öğretmeni Nuriye Tunç tarafında sunuldu. Programda birçok duygusal anlar yaşandı. Hem sunumu yapan hocamızın hem de kitabın içeriğinde bulunan diyalogların oluşturduğu yoğun etkileşim dikkat çekiciydi.  

hem-2.JPG

‘İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ’
Bunun gibi çalışmanın özellikle bir yaygın eğitim kurumunda gerçekleştirilmesi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Hayatta başarının en önde gelen şartlarından biri yine okumaktır. Yüzyılların deneme ve araştırma ürünlerinden yararlanmak, uygar ve kültürlü bir insan olmak okumakla gerçekleşebilir. Uygarlık bizden önceki kuşakların biriktirdiği bilgi ve anıların bir toplamıdır. Biz, uygarlığa o kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Kültürlü bir insan olmanın biricik yolu okumaktır” İfadelerini kullandı.

‘EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ’
Özveri ile çalıştıklarını vurgulayan Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Özkan,” Hayatımızda yaşadığımız türlü yaşanmışlıkları edindiğimiz tecrübelerin farklı bakış açılarıyla belirttiğimiz en önemli unsurdur kitap. Kitap okumayla başlayan alışkanlığımız bizi aynı zamanda bilgi birikimine sürükleyerek kültür hazinemizi geliştirip büyütür. Yaşam tarzımız, karakterlerimizin aynası olur kitap. Bu nedenle biz bu çalışmayı önemsiyoruz. Kurumda her ay farklı bir kitap tüm öğretmen ve usta öğreticilerin gönüllü katılımıyla tahlil etmeye devam edeceğiz ” diye konuştu.
Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.