HEKİMLER ADALET İSTİYOR!

HEKİMLER ADALET İSTİYOR!
Son yıllarda Samsun Sağlık Müdürlüğü kurumlarında üst üste yaşanan problemler kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ederken son olarak hekimler arasında 'torpil' algısı oluşturacak şekilde yapılan geçici görevlendirmelerin neye göre yapıldığı merak konusu oldu.

VATANDAŞA OLUMSUZ YANSIYABİLİR
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün geçici görevlendirme ile yer değiştirme uygulamalarında neye göre ve hangi kritere göre hekimleri farklı yerlere verdiği merak konusu oluyor. Samsun merkezdeki hastanelere ilk atama olarak yeni mezun gelen hekimler dururken merkezdeki tecrübeli hekimlerin ilçelere geçici görevlendirme ile gönderildiği iddia edilmekte.

images-1-001.jpg

MORAL MOTİVASYONU DÜŞÜRÜYOR
Yapılan geçici görevlendirmeler hekimlerde moral motivasyon düşüklüğüne neden olmakta. Özellikle  Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde Samsun'dan Havza'ya, Engiz'e tecrübeli hekimler geçici görevlendirmeyle gönderilirken, hastaneye yeni mezun hekim geldiği öğrenildi. Huzursuzluğa neden olan bu görevlendirmelerin adaletli bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.

444432r4-001-001.jpg

MÜDÜRLÜK AÇIKLAMA YAPMALI
Müdürlük tarafından yapılan görevlendirmelerin keyfîliğine değinilirken, bu durumun adaletli bir idare ve yönetim biçimi olmadığı belirtilmekte. Herhangi bir kriter gözetmeden yapılan görevlendirmelerin hekimler arasında bazıları için 'torpilli' hekim algısı oluşturduğu vurgulanmakta. Sağlık Müdürlüğü'nün konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum