Hedef kız çocukları

Hedef kız çocukları
Samsun AB Bilgi Bürosu İl Özel İdare Kalkınma Ofisi, 2010 yılında AB Hibe Projeleri kapsamında Samsun'da okula gitmeyen kız çocuğu kalmaması için kolları sıvadı

Samsun'da özellikle kriz ortamında artan işsizliğe karşı donanımlı gençler yetiştirmek ve okula gidemeyen kız çocuklarına gereken desteği sağlamak amacıyla projeler uygulamaya geçirilecek. Avrupa Birliği Bilgi Bürosu İl Özel İdare Kalkınma Ofisi Dış İlişkiler Memuru Müberra Pirinçci, kız çocuklarının okumaları ve gençlerin istihdam edilebilmeleri için çalışmalara başladıklarını söyledi.

STSO'NUN BÜNYESİNDE KURULDU
Tüm Türkiye'de özellikle kırsal alanlarda okullaşma oranının düşük olması nedeniyle Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği Bilgi Bürosu 2009 ve 2010 yılları için hibe projelerini kabul etmeye başladı.

3 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
AB Hibe fonundan yüzde 90'ı karşılanan projelerden Samsun'un Kavak İlçesi'nde pekmez fabrikasının kurulması ve merkeze bağlı ilçelerinde ise eğitim merkezlerinin kurulması için çalışma yapıldı. Bu yıl pekmez ve marmelat üretim ve eğitim merkezi 160.000 euroluk bir bedel harcanarak hayata geçirildi. Pirinçci, “Kız çocuklarının okula giderek hayata kazandırılması için bir çok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz.2010 yılında asıl hedefimiz okula gitmeyen kız çocukları olacaktır" dedi.

PROJELERE 150 BİN EURO AYRILDI
Tüm projelere ülke genelinde 150 Bin Euro ayrıldığını ifade eden Pirinçci, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması ve okuldan iş hayatına geçişteki istihdamın arttırılması için başlatılan hibe projeleri için, tüm Türkiye çapında 50.000 euro limit olmak üzere toplam 150.000 euroluk bütçe ayrıldığını dile getirdi.

Özlem ÇUHACI