'HAYVANLARIN KURTULUŞ SAVAŞI'

'HAYVANLARIN KURTULUŞ SAVAŞI'
2019 yılı içerisinde hayvan hakları konusunda Samsun merkezli faaliyete başlayan UPA Platformu(Birleşik Hayvan Koruma Platformu) Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği işbirliği ile bisiklet turu düzenledi.

Çobanlı Halk İskelesi’nden başlayan etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, hayvansever ve hayvansever bisikletli katıldı. Çobanlı Halk İskelesi’nden hareket eden bisikletliler Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet yolu üzerine yerleştirilen Mamamatiklere mama koydu.

bisiklet-turu-samsun-1.jpg

Etkinlik Çobanlı Halk İskelesi’nden başlayarak Atakent Marina’ya gidiş-dönüş şeklinde oldu. Ayrıca UPA üyeleri tarafından sahil yolunda gezen vatandaşlara ve sahil yolu üzerinde bulunan işletmelere hayvan hakları konusunda bilgiler sunan el broşürü dağıtıldı. UPA adına kısa bir açıklama yapan Efsun Kara: ”Sevgili hayvanseverler, değerli katılımcılar ve ekoloji dostu bisikletliler; basın açıklamamıza geçmeden önce sizlere UPA Platformunu(Birleşik Hayvan Koruma Platformu) yani kendimizi tanıtma ihtiyacı duyduk. UPA Platformu, yaşam hakkını savunan bir avuç canlı severin bir araya gelmesi ile 2019 yılında kurulmuştur.

bisiklet-turu-samsun-2.jpg

UPA Platformu çoğunluğu doktor olmak üzere birçok gönüllü hayvanseverden oluşmaktadır. Sahipsiz hayvanlar toplumun önemli bir kesimi tarafından sorun olarak görülmektedir. Aynı dünyayı paylaşmış olduğumuz canlılar olan hayvanlar sürekli olarak insanlardan vahşet görmekte, işkenceye maruz kalmakta, hastalık ve açlıkla mücadele ederek zor ve ıstıraplı bir yaşam sürdürmek zorunda kalmaktadır. Bu durumda 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunun yapılması düşünülen değişikliklerin ilgili tüm paydaşların katılımıyla ve bilimsel bir çerçevede ele alınmasının önemi tekrar ortaya çıkmaktadır. Kanun hükümleri çerçevesinde tüm hayvanlar yaşama hakkına sahiptir.

bisiklet-turu-samsun-4.jpg

Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır. Bu konuda biz hayvanseverlerin iyi niyetli çalışmaları ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Yapılması geren bilimin ve aklın rehberliğinde hareket ederek istismarlardan uzak bir anlayış ile ülkemizde sokak hayvanlarının kontrolü hayvan hakları ve hayvanların korunması sorunu kararlı şekilde uygulamaya konulmasıdır. Günümüzde gelişmiş ülkelere bakıldığında sokak hayvanı sorunu bulunmamaktadır. Daha fazla zaman kaybetmeden yasal ve yapısal düzenlemelerin ivedilikle yapılması ve devlet kurumlarının, hayvan sever örgütlerinin ve veteriner hekimlerin el ele vermesi gerekmektedir. Basın açıklamamızı Mahatma Gandhi’nin bir sözü ile tamamlamak istiyoruz: “Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir.”  dedi.

bisiklet-turu-samsun-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.