Hayvanat Bahçesi'ne İlgi Azaldı!

Hayvanat Bahçesi'ne İlgi Azaldı!
Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni ziyaretçileri oldukça azaldı. Yaz mevsiminin bitmesinden de kaynaklı olan azalış gözle görünür şekilde farkediliyor. Hayvanat bahçesine uzun zamandır farklı türde hayvan getirilmedi.

VATANDAŞIN İLGİSİ AZALDI

Girişler için öğrencilerden 25, yetişkinlerden 50 kuruş gibi cüzzi bir miktar alınan Hayvanat Bahçesi yaz aylarının bitmesiyle de alakalı olarak ziyaretlerde düşüş yaşıyor. Hayvan sayısı ve çeşidi bakımından diğer büyük şehirlerden geride olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne uzun zamandır farklı cins ve türde hayvan getirilmiyor. Yıllardır aynı hayvanları gören vatandaşların hayvanat bahçesine ilgisi azaldı. Hayvanseverler bahçede bulunan bütün hayvanları ezberledi. Peyzaj görünümü gayet güzel tasarlanan hayvanat bahçesinin yeterince büyük olmamasından ve hayvan türlerinin artırılmamasından dolayı vatandaşlar şikayetçi.

SAMSUN SINIFTA KALDI

Açıldığı günden itibaren büyüklüğe ve köklü bir değişime gidilmeyen hayvanat bahçesinin sınırlarının ve hayvan çeşitliliğinin genişletilmesi bekleniyor. Turizm açısından her geçen gün büyüyen Samsun, hayvanat bahçesi konusunda sınıfta kaldı. Yaşadıkları şehirlerde hayvanat bahçesi bulunmayan turistlerin hayvanat bahçesini beğendikleri fakat büyük şehirlerden gelen turistlerin ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni yetersiz buldukları öğrenildi. Samsun hayvanat bahçesi çeşit bakımından Konya, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Ankara gibi illerin çok gerisinde kaldı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.