HAYVAN SEVGİSİ ZORUNLU DERS OLSUN

HAYVAN SEVGİSİ ZORUNLU DERS OLSUN
İstanbul'da bankacı olarak görev yapan Bafralı İnci Çatal Kemer, okullarda Hayvan Sevgisi Dersi konulmasın ve bu dersin de zorunlu olmasını istedi.

İnci Çatal Kemer şöyle dedi:
"Hayvan sevgisi okullarda ZORUNLU DERS olsun. İnsani ilişkiler kuramayan insanlar, Hayvan Sevgisi diye bir dersi seçer mi hiç? Sadece zaten hayvan sevenler seçer bu dersi. İnsan İlişkileri ve Sosyalleşme zorunlu dersin biri, Hayvanları Koruma, Bakma ve Sevme diğer zorunlu ders olsun. Meslek Liseleri içinde Zooloji Bölümü olsun. Geleceğin veteriner asistanları bu meslek liselerinden seçilsin. Ve en önemlisi hayvanlara zarar verilmemesi için tüm muhtarlıklar halkı bilinçlendirsin. Belediyeler sokaklardaki her hayvanı koruyacak, doyuracak, tedavi edecek tesisler yapsın. Hayvan öldüren, acı çektirenler en az 1 ay hapis yatsın ve para cezası alsın.
Lütfen sokaklarda zulme uğrayan, dövülen, aç bırakılan, yavruları suya atılan, dövüştürülen hayvanlar için de etkinlikler gerçekleştirin. Barınaklarda da hayvanlar icin çok kötü şartlar var. Sahiplenilmeyenleri de sokağa atıyorlar. Sokaklarda hayvanlara eziyet eden bir cok insan var. Kulaklarını kesiyorlar. Üzerine araç sürüyorlar, çivili sopalarla dövüyorlar. Pitbullların önüne atıyorlar. Lütfen üniversitelerde hayvanlar için iyi şartlara sahip barınaklar yapılması için para toplansın, konser, sempozyum düzenlensin. Afişler asılsın. Barınaklara okul ziyaretleri yapılsın. Ne olur ilgili web adreslerinden hayvanlara yardim eden insanlar ve kurumlar ile bağlantıya geçiniz. Neler göreceksiniz bu adreslerde.
Kendi imkanlarımla bir şeyler yapıyorum. Hayvanlara acı çektirenleri engellemek ve imkanı olanların yardım etmesi için uğraşıyorum. Ataşehir barınağına her fırsatta gidiyorum. Köpek alacağım eve. Ev sahibim izin vermedi. Sırf bunun için dün işyerimden tayin talep ettim. Bahçeliev' e geçeyim diye. 1989 da geçirdiğim trafik kazası nedeniyle özürlüyüm. Yıllık izindeyken bile her gün barınaktaydım. Bankacıyım. Yardım için hesap oluşturabiliriz. Parasal yardımların dağılımıyla ilgilenebilirim. Mama götürüyorum."
Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.