HAYIRSEVER GURBETÇİYE PLAKET

HAYIRSEVER GURBETÇİYE PLAKET
Havza’da Orta Caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tadilata alındığı süre boyunca işyerini ücretsiz olarak Havza İlçe Müftülüğüne tahsis ederek mescit olarak kullandıran hayırsever gurbetçiye plaket takdim edildi.

Uzun yıllar Hollanda’da yaşayan ve emekli olduktan sonra memleketi olan Havza’ya yerleşen gurbetçi Selahattin Akkaya Orta Caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tadilata alınarak kapatılması üzerine 17 ay süre ile kendisine ait binanın alt katındaki işyerini Havza İlçe Müftlüğüne tahsis ederek mescit olarak kullandırdı. Bu süre boyunca hiçbir ücret talep etmeyen hayırsever Akkaya’ya Orta Cami cemaati tarafından plaket verilerek teşekkür edildi. Öğle namazı sonrası Orta Cami İmam Hatibi Murat Demircan ve Müezzini Hasan Ali Yücel tarafından Akkaya’a camii cemaati adına teşekkür edildi. Orta Cami İmam Hatibi Murat Demircan; “Allah Selahhatin ağabeyimizden razı olsun bizleri 17 ay burada misafir etti. Rabbim kendisine kolay kolay kimseye nasip olmayacak bir iyilik nasip etti. Allah kendisinden razı olsun. 17 ay boyunca bizden ücret almadan ibadetlerimizi burada yapmamıza vesile oldu. Cemaatimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra tadilatı tamamlanan camimizde ibadetlerimize devam edeceğiz.”dedi.

cami-2.jpeg

Selahattin Akkaya ise; “Allah bizlere nasip etti ve cemaatimize kısa süre olsa bir hizmet ettik. Bu benim için çok büyük bir gurur.” dedi. Konuşmaların ardından Orta Cami İmam Hatibi Murat Demircan ve Müezzini Hasan Ali Yücel tarafından Akkaya’a  plaket takdim edildi.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.