Hayatımızdaki Yeni Alan İnstagram

Hayatımızdaki Yeni Alan İnstagram
Yaşadığımız yüzyıl içerisinde teknoloji adına çok fazla bilimsel çalışma yapılmış ve de yapılmaya devam edilmektedir.

Yaşadığımız yüzyıl içerisinde teknoloji adına çok fazla bilimsel çalışma yapılmış ve de yapılmaya devam edilmektedir. Onlarca bilim insanı aylarca hatta yıllarca çalışarak yeni bilimsel buluşlar yapıyorlar ve bu bilimsel buluşları gerek alet edevat olarak gerçek hayata entegre ediyorlar ya da online üzerinden yeni dijital ortamlar yaratarak hayatımızın merkezine koyuyorlar. Şu an kullandığımız ve hatta neredeyse herkesin bir tanesini kıllandığı sosyal medya platformları hayatımızın tam ortasında yer almaktadır. İnsanlar yaşadığımız yüzyılın yani diğer bir adı ile teknoloji çağının hayatımıza getirdiği bir sürü sosyal medya i ilgi duymuştur fakat instagram adındaki sosyal medya platformu diğerlerine nazaran daha fazla kullanıcıya daha doğrusu aktif kullanıcıya sahiptir. Özellikle genç kesimin daha fazla tercih edip kullandığı instagram isteyeceğiniz zaman silip ya da attığınız zaman her daim silmeyip arşivleme gibi bir çok olanak sağlamaktadır. Fakat instagramın en çok tercih edilen özelliği yirmi dört saat içerisinde kendiliğinde silinen story (hikâye) özelliğidir. Bu özelliği post yani gönderiye nazaran daha fazla kullanılmasının sebebi anlıkşeyleri de paylaşabilmenizdir. Yani sabah uyanıp içtiğiniz kahveyi post atmaktansa hikâyede paylaşmak daha fazla tercih edilen bir durumdur. Ya da yaşadığınız şehir, ülke ve hatta ülke gündeminde yaşanan ve kamuoyu oluşturan meseleler hakkında instagramın story kısmında mevcut halde bulunan yazı kısmından kendi görüşlerinizi kelimelere dökebilirsiniz. Ya da bu kadar uzağa gitmeden kendi hayatınızda meydana gelen bir gelişmeyi insanlarla paylaşmak için de story özelliğini kullanabilirsiniz. Tabi ki hiç şüphesiz post yani gönderi olarak paylaşacağınız fotoğraflarınızı da story özelliğiyle de paylaşabilirsiniz. Ve bu bölümde birçok farklı özellik mevcuttur. Mesela yazı çeşitleri, emojiler gibi. İste bu saydığımız özelliklerle beraber daha birçok cezp edici özelliğinim olması story kısmının daha fazla kullanılmasının yolunu açmıştır.

Etkili Sosyal Medya Kullanımının Yararları

Sosyal medya uygulamaları artık yeni meslekleri de beraberinde getirmiştir. Sosyal medya fenomenliği, influencer gibi yeni meslekler doğmuştur. Bu mesleklerin başlıca olayları içerik üreterek insanların dikkatini çekerek izlenme kazanmaktır, . Yani bu durumda izlenme oldukça önemli bir husustur. olayı bu kısımda çok önem arz etmektedir. Sosyal medya üzerinden belli bir izleyici kitlesi sağlayan sosyal medya fenomenleri ya da bu sıfatı olmayan sosyal medya hesaplarına para karşılığında reklam teklifi gelmektedir. Bu reklamla verilen ürünler instagram üzerinden ya post olarak ya da genellikle story üzerinden ya bir içerik ile ya da direkt olarak ürün paylaşımı yapılır. Bu tür reklam olaylarında genellikle story kısmı kullanılmaktadır. Atılan storyler ne kadar çok izlenilirse o kadar fazla reklam ve iş birliği sağlanır. Tüm bunlarla doğru orantılı olarak da o kadar fazla para kazanılır. bu sayede hem instagram hesabını büyüyecek hem de bu büyümenin getirdiği tanınmışlık ile daha fazla reklam ve iş birliği sağlayabilirsiniz. Bu sayede alacağınız reklam sayısınca para kazanmış olacaksınız.

Etkili story Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Sosyal medyada en önemli olay dikkat çekici paylaşımlar yapabilmektir. Bu sayede izleme kazanabilirsiniz ve reklam alarak ciddi paralar kazanabilirsiniz. böylelikle hesabınızdan paylaşılması için teklifler alabilirsiniz. Dikkat çekici paylaşımların diğer bir yolu ise gündemde var olan olaylar ve de viral olmuş mevzuları, o günler içerisinde yani son zamanlarda en çok konuşulan olayları kullanarak yani o çerçevede paylaşımlar yapmaktır. Çünkü herkesin bildiği konulara atıf yaparak paylaşım yapmak daha çok sevilip dikkat çekecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.