HAYATİ TEKİN DENGE’YE KONUŞTU

HAYATİ TEKİN DENGE’YE KONUŞTU
26. Dönem Samsun Milletvekili ve İYİ Parti'den Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı olarak 213.416 seçmenin oyunu alan Hayati Tekin, geçen süreçte sessizliğini bozarak gazetemize röportaj verdi.

26. Dönem Samsun Milletvekili ve İYİ Parti'den Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı olarak 213.416 seçmenin oyunu alan Hayati Tekin, geçen süreçte sessizliğinin sebebini '' Mızmız çocuklar gibi sürekli basına vay efendim, şöyle oldu böyle oldu demenin âlemi yok. Seçilenlere fırsat tanımak lazım. Halkımın yanındayım'' diyerek açıkladı ve gazetemize özel röportaj verdi.  

BELEDİYELERİN BORÇLARI
Samsun'daki belediyelerin borç batağında olması ve ne olacağı konusuna değinen Hayati Tekin; ''Ülkenin mevcut durumunun da getirdiği sıkıntılar ve yanlış yönetimden dolayı bilhassa Büyükşehir başta olmak üzere, tüm belediyeler borç batağında. Özellikle Ak partili belediyeler. Çünkü kendilerini bir şekilde Devletin güvencesinde görüyorlar ve kesin kazanacaklarını öngörüyorlar seçimlerde. Nasıl olsa ben devam edeceğim diyor. Ya da ben devam edemezsem bir şekilde partim değiştirirse benden sonrakine borç kalsın. Benden sonrası tufan. Bunun aslında bir sistemi olması lazım. Borç almanın belli bir sınırı aşamaması lazım. Ancak baktığın zaman özellikle Ak partili belediyeler, Ak partili belediyeler derken suçlama anlamında değil durum tespiti anlamında diyorum. Proje karşılığı İller bankası TOKİ, Çevre Bakanlığı birçok kredi veriyor. Onlarda eserler yapıp borç yiğidin kamçısıdır diyerek yüklü borçlar almış. Borcum varsa eserim de var havasındalar. Onun için hem Devlete hem millete Ak partililer daha fazla borçlu durumda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muharrem İnce ile görüşmüştüm. O zaman adı geçmekteydi. Ona 'Abi sakın bu borçlar seni mahveder. Ak parti iktidarda, gelip kapına borçları ver diye ister. SSK, Maliye, diğer nerde ne kadar borç varsa tepene binerler. ''demiştim. İstanbul ile hükümet uğraşır, aha gördün mü CHP'liler yapamadı diye tokat atar. Muharrem İnce beye onu tembih etmiştim. Borç, kazanan muhalif parti belediyelerine inen bir sopa oluyor. Borcu devralan belediye başkanlarının handikabıdır.''  şeklinde konuştu.

SEÇİLENLERE FIRSAT TANIMAK GEREK
Siyasi kariyerine iki partiden birlikte devam edeceğini gülümseyerek belirten Hayati Tekin, ''Gönlüm CHP'de, kaydım İYİ Parti'de ama katılmıyorum fazla toplantılara. Neden katılmıyorum? Ben kendim öyle siyasetin içinde boy göstermek resim çektirmek, bak ben de burdayım gibisinden gösteriş yapamam. Ben halkın yanındayım, her zaman da öyle olacağım. Seçilenlere fırsat tanımak lazım. Hemen seçimden sonra patır patır vay efendim şöyle oldu, öyle vay efendim böyle oldu hani mızmız eden çocuklar gibi konuşmanın âlemi yok. Ha ben bir şey yapamayacaklarını da biliyorum. Seçim sonrası basın toplantısında ne dediysem arkasındayım, hep aynı çizgideyim. Erhan Usta'nın bir projeye dönüştüğünü, Mustafa Demir'in başarılı olamayacağını, zaten yapı itibariyle tekerinin yavaş döndüğünü ifade etmiştim. Şimdi mızmız çocuklar gibi suya zam yapmış da falan gibi veryansına gerek yok. Ben seçim öncesi söylemiştim olacakları zaten. Samsunlular ona oy verdi, o Samsun'u yönetmek için dışardan adam getirdi. Mustafa Demir'in ağzından çıkmasa bile bu tavır şu demektir: Samsunlular, ben Ak partinin gücüyle yüzde 50'ye yakın oy aldım. Samsunlular oy verir ama Samsun'da adam yoktur. Ben, Samsunluları yönetmek için İzmit'ten Kocaeli'nden İstanbul'dan Malatya'dan adam getiririm demektir. Kendi ekibini kurma özgürlüğü olsa bile Samsun'a Samsunlulara aidiyeti bağlılıkları olmayan bürokratları getirmek şehre hakaret etmektir, bu manayı taşır. Seçim önü ve seçim sonu biz bunların olabileceğini ifade etmiştik. Şimdiye geldiğimizde ise Hayati Tekin bunu niye konuşşun ki Ak partilisi CHP'lisi MHP'lisi niye sesini çıkarmıyor? Kimsenin gıkı niye çıkmıyor?  Şehir hepimizin. Benim anladığım kadarıyla Mustafa Demir'in fikri dışardan getirerek onların sopasını elinde bulundurmak, nasıl olsa halkı tanımazlar. Ben ne dersem onu yaparlar, şehirle bir psikolojik bağları yok, akrabalık bağları yok, duygusal bağları yok. Kime bağlı? Sadece Mustafa Demir'e. Ona da saray ne derse o olur. '' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SEÇİMLERİ
Yenilenen İstanbul seçimleriyle ilgili de konuşan Hayati Tekin; ''Seçimlerin ne kadar önemli olduğunu bu millet bir kez daha ispatladı. Dayatmanın zorlamanın halkın sesine kulak vermeden hareket etmenin sonucu olarak seçimde büyük fark oluştu. 10 gün çalıştım İstanbul'daki seçimlerde. İmamoğlu ile hiç el sıkışmadım, ben burdayım da demedim. Fotoğraf da vermedim. Amacımız reklam değil milletin yanı oldu hep. Karadeniz derneklerinin hepsiyle diyaloğum vardı. Onlarla randevularım vardı. Karadeniz oyları çok etkiledi. Ordulular ile Trabzonlular İstanbul seçimini direk etkiledi. Kürt oylarını fazla önemsedi Ak parti ama Karadenizlilerden bu kadar kayıp olacağını düşünmediler. Haliyle Karadenizliler bir sonraki dönemde de yine çok etkili olacaklar.'' dedi.

YENİ PARTİ HAKKINDA
AK Parti içinden çıkacak olan yeni parti hakkında da konuşan Hayati Tekin, şu ifadeleri paylaştı: ''Ak Parti'yi 2002'de ABD/İngiliz güçleri getirdi. Şimdi bunları değiştirmek istiyorlar. Yeni partiyi de aynı ABD/İngiliz güçleri getiriyor olmasın? Dikkat etmek lazım. Hatta MHP içinden bile bir parti kurulabileceği dahi söyleniyor. Bir hareketlenme var. Babacan ve Gül'ün İngiliz yanlısı olduğunu biliyoruz. AK Parti içindelerken de söyledik, şimdi de söyleriz sıkıntı yok. AK Parti içinde söyledik bunu zamanında, parti değil emperyalist proje olduklarını. 17 yılda Türkiye'nin küresel/kapital ekonomiye kuşattırılmasından anlayabiliriz bunu. Tayyip Bey bugün bile G20 zirvesinden çıkıp ‘ticaretin önündeki bütün engeller kalkmalıdır’ diye beyanat verdi. Küresel ekonomi sadece bizim ülkemizi değil bütün dünya ülkelerine aynı uygulamayı yapıyor. Sen de onun bülbüllüğünü yaparsan sen de aynı kulvardasındır. Şimdi de aynı emperyal güçler değiştirmeye niyetlenmiş olabilir. Ancak Tayyip beyin S-400 meselesindeki duruşuna milletçe katılmak zorundayız. Bu bir milli güvenlik meselesi.''

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.