Havza'da işsizliği bitireceğiz

Havza'da işsizliği bitireceğiz
Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz, "2005 yılında temellerini attığımız Havza OSB'de fabrikaların bacalarının tütmesini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizde işsizliği bitireceğiz" dedi.

Bekdiğin Mahallesiniz ziyaret eden Cumhur İttifakı Ak Parti Başkan Adayı Murat İkiz ve beraberindekiler daha sonra Havza Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan ve inşaları devam eden işletmelerde incelemelerde bulundu. Burada Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş'ı ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Havza Belediye Başkan Adayı İkiz " Havza OSB’de tüten sanayi bacalarını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Burası benim en büyük hayallerimden birisiydi. 2005 yılında buranın temelini attığımızda bugünleri hayal ediyorduk. Burası 10 bin metre kare alana sahip bir organize sanayi bölgesi olarak planlandı.Şu an geldiğimiz nokta da Havza OSB mevcut alınan sığmıyor ve Havza OSB’de alan genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Alan genişleme çalışmalarının tamamlanması ile Havza OSB Karadeniz’in en büyük OSB’si olacak. Bu da daha çok yatırımcı, daha ise çok istihdam demek. Önceliğimiz Havza OSB’nin genişlemesi ve büyümesi olacak." dedi.

osb-ikiz-1.jpeg

Havza OSB'de şuan 12 fabrikanın faaliyete geçtiğini, 8 fabrikanın da yıl sonuna kadar üretime geçeceğini ifade eden başkan adayı Av. Murat İkiz, yıl sonu itibariye 20 fabrikada binlerce gencin iş sahibi olacağını söyledi. Başkan adayı İkiz, " Yıllardır ilçemiz göç veriyor, buna son vermemiz gerekiyordu. Artık Havzalı gençler, gurbet ellerde memleket hasreti ile yaşamayacaklar. Burada üretilen ürünler hem yurt içine hem de yurt dışına satılırken ilçemizin hem de ülke ekonomisine de can suyu olacak. Önümüzdeki beş yıl içerisinde fabrika sayımız 40'a çıkacak. OSB’miz genişleme çalışmaları ve yatırımcılarında gelmesi ile 15 bin insanımıza istihdam sağlamış olacak "diye konuştu.

osb-ikiz-2.jpeg

Havza'nın OSB'de sağlanacak istihdamla bölgenin cazibe merkezi olacağını belirten başkan adayı Av. Murat İkiz, ilçede ciddi bir konut ihtiyacının olacağını söyledi. İkiz, "Burada sağlanacak istihdamla ilçemizin nüfusu 40 binden 80 bine çıkacak. Burada ciddi bir konut ihtiyacı da doğacak. Bunun çalışmalarını da planlıyoruz. Havza'yı OSB bölgesine doğru büyüteceğiz. Yolun üst tarafı organize sanayi bölgesi olurken yolun alt tarafına da konut alanları oluşturacağız. Bu alan 15 bin konutlu bir alana dönüşecek. Burada altyapısı ve üst yapısı ile modern bir şehir karacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.