Havza’da çiftçiye avantaj sağlayacak proje

Havza’da çiftçiye avantaj sağlayacak proje
Havza’da çiftçilere önemli ürün depolama ve satma konularında önemli avantajlar sağlayan lisanlı depoculuk uygulaması hayata geçiriliyor.

Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. tarafından Havzalı çiftçilere büyük avantajlar sağlayacak olan dev proje için 120 milyon liralık yatırım ile 40 bin ton kapasiteli 3400 tonluk 12 silo ile idari binalardan oluşan lisanslı depoculuk kompleksin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Aslançayır yolu üzerinde 13 bin metrekare alanda kurulum çalışmaları devam eden Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. faaliyete geçmesi ile birlikte çiftçilere sağlıklı ve güvenli bir depolama ortamında ürün depolama imkanı sağlayacak. Ayrıca lisanlı depoya ürün teslim eden çiftçiler ticarette kolaylık için ürün senedi ve buna karşılık bankalardan kredi kullanma imkanı ayrıca zamandan kazanç sayesinde ürünleri gerçek değerinden pazarlama imkanına kavuşacaklar.

Havzalı çiftçiler lisanslı deponun sağlamış olduğu %2 stopaj muafiyeti, aylık ton başına devlet desteği, çiftçiler için ilk 6 ay teslim ettiği ürünün ÇKS miktarı kadar ton başına artı kiralama desteği, ÇKS miktarı kadar ürün getiren araç başına analiz desteği ile ÇKS miktarı kadar ton başına nakliye desteği imkanlarına kavuşacaklar.

Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz tesisin 120 milyon liraya mal olacağını ve bu miktarın tamamının öz kaynakları ile karşılandığını belirterek; “ 13 bin metrekare alanda, 3400 tonluk 12 silo ile toplam 40 bin ton kapasiteli olacak lisanslı depomuz. Çiftçilerimize önemli avantajlar sağlayacak.” dedi.

iftci.jpeg

Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz yapmış olduğu açıklamada lisanslı depoculuk sistemi hakkında bilgiler aktararak; “Sistem çiftçiye elde ettiği ürün için zaman faydası sağlayarak istediği kadar olan kısmını karar verdiği zamanda kullanmak veya ticaretini yapmak üzere tazeliğini koruyarak depolanmasını sağlar. Ayrıca sağlıklı ve güvenli bir depolama ortamı yaratan, ticarette kolaylık için ürün senedi ve buna karşılık bankalardan kredi kullanma imkanı ayrıca zamandan kazanç sayesinde ürünleri gerçek değerinden pazarlama fırsatı sağlayan lisanslı depoculuk sistemi çiftçilere ekonomik açıdan büyük kolaylık sağlamaktadır.” dedi.

Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz yatırımın kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek; “Altınbaşak Lidaş Tarım Ürünleri A.Ş. olarak Havza’da hayata geçireceğimiz lisanlı depoculuk sistemi Havzalı çiftçilerimize kazandıracak. Çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.