Havza ve Ladik'e 3 milyon liralık içme suyu yatırımı

Havza ve Ladik'e 3 milyon liralık içme suyu yatırımı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Havza ve Ladik ilçelerine 3 milyon liralık içme suyu yatırımı yapılacağı bildirildi.

SASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza ve Ladik ilçesinin kırsal kesimindeki mahallelerin içme suyu sorununu çözmeye kararlı olduklarını ifade etti.
Havza ve Ladik ilçelerinin muhtelif belde, cadde ve mahallelerindeki içme suyu inşaatı yapım işi projesinin 3 milyon liraya mal olacağını aktaran Demircioğlu, "Şimdiye kadar, Havza ilçesinin kırsal kesimlerindeki mahallelerde 15 kilometre, Ladik ilçesinin kırsal bölgelerinde mahallelerde ise 2,5 kilometre içme suyu hattı döşendi. Proje tamamlandığında, toplam 35 kilometre içme suyu hattı döşenecek." açıklamasında bulundu.
Havza ve Ladik içme suyu projesine 31 Ağustos 2016 tarihinde başlandığını vurgulayan Demircioğlu, şunları kaydetti:"Samsun’daki ilçelerin kırsal kesimindeki mahallelerinin, içme suyu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk. İlçelerin kırsalında bulunan ve içme suyu sıkıntısı çeken tüm mahallelerin suyla hasreti sona erecek. Projenin, 22 Aralık 2017 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. Proje tamamlandığında, Çam Yatağı, Sofular, Belalan, Aslan Çayırı ve Hacı Dede mahallelerinin içme suyu sorunu çözülecek."SASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Cihan Güller ise, proje kapsamında, 5 adet 30 metreküp içme suyu deposu, 1 adet 50 metreküp içme suyu deposu ve 1 adet 75 metreküp içme suyu deposu ile 3 adet terfi binasının yapılacağını aktardı.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.