HAVZA BELEDİYESİ İŞÇİSİNİN YANINDA

HAVZA BELEDİYESİ İŞÇİSİNİN YANINDA
Bir süredir devam eden Hizmet-İş Sendikası ve Havza Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri atılan imzalar ile sona erdi. İmzalanan sözleşme ile işçi yevmiyelerine yüzde 30 zam ve sosyal haklarında yüzde 25 iyileştirme yapıldı.

Havza Belediyesi ve Hizmet – İş Sendikası arasında 2 aydır devam eden ve kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi süreci Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Hak- İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun tarafından karşılıklı olarak atılan imzalar ile sona erdi. Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun Havza Belediyesi ile işçiler adına güzel bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek; “2 aydır süren toplu iş sözleşmemizi nihayet güzel bir şekilde sonlandırdık. Bu süreç içerisinde iyi niyetli bir yaklaşım sergileyen ve her zaman emek veren işçisinin yanında olduğunu gösteren Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir’e sendikam ve işçi kardeşlerim adına teşekkür ederim.” dedi.

havza-007.jpg

YEVMİYELERE YÜZDE 30 ZAM
İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Havza Belediyesinde görevi işçilerin yevmiyelere yüzde 30 zam ve sosyal haklarında yüzde 25 iyileştirme yapılması kararlaştırdığını belirten Uzun; “Önce insan önce emek düsturu ile hareket ettiğimiz sözleşmede, pandemi süresi başladığından beri gece-gündüz sahalarda olan işçi kardeşlerimizi mutlu eden bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Havza Belediye Başkanımız Sayın Sebahattin Özdemir her zaman olduğu gibi işçimiz adına gereğini yaptı. Şimdi bizlerde özverili çalışmalarımız ile bunun karşılığını vereceğiz. Bir yılı kapsayan sözleşmemiz üyelerimiz, Sendikamız ve Belediyemize hayırlı olsun” dedi. İşçilerin aldıkları ücret artışlarını sonuna kadar hak ettiğini belirten Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, “İşçilerimizin bu sözleşmeden alacağı her türlü maddi ve manevi kazanımları sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. İşçi kardeşlerimiz yaz, kış, gece, gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyorlar. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var. Personelimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürü borç biliyorum, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile aramızda çalışanlarımızın haklarını korumak adına imzalarını attığımız toplu iş sözleşmesinin belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu. Atılan imzaların ardından Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun sözleşmenin anısına Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e hediye takdim etti. Havza Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen imza törenine Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Hak- İş ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Havza Belediyesi birim müdürleri, sendika yöneticileri ve iş yeri temsilcisi Mücahit Dağdelen hazır bulundu.

Kaynak:ANADOLU AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.