HAVA DEĞİŞİMİNE GELDİ, BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

HAVA DEĞİŞİMİNE GELDİ, BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ
SAMSUN'da hava değişimine gelen 20 yaşındaki Piyade Er Hasan Bal, beş gün önce küfürleşme nedeniyle çıkan kavgada 17 yaşındaki B.Ç. tarafından bıçaklandı.

Hastanede tedaviye alınan ağır yaralı Bal, dün yaşamını yitirdi. Hasan Bal, bugün düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Balıkesir'de vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği bir rahatsızlık sonucu aldığı hava değişimi nedeniyle Samsun'daki ailesinin yanına gelen Piyade Er Hasan Bal, beş gün önce küfür nedeniyle çıkan kavgada B.Ç. tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Bal, olay yerine gelen ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın şüphelisi ise polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beş gündür verdiği yaşam mücadelesini dün akşam kaybeden Piyade Er Hasan Bal, için bugün cenaze töreni düzenlendi. Hasan Bal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, evinin önünde helallik alındıktan sonra Büyük Cami'ye getirildi. Camide başsağlığı dileklerini kabul eden baba Dursun Bal, gözyaşlarına hakim olmadı. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tabut askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü. Bu sırada anne Hatice Bal, oğlunu el sallayarak uğurladı.

ANNE: BİR SÖVMEKLE ÖLÜM MÜ GEREKİYOR ?

Gözyaşlarını tutamayan anne Hatice Bal, törene katılan komutanlara, "Komutanım o sizin askeriniz. Bırakmayın onların yanına, sahip çıkın çocuğuma. Ben bir şey yapamıyorum, bari siz sahip çıkın çocuğuma. Dünyada adalet yok mu? Bir sövmekle ölüm mü gerekiyor? Ne kadar zorluklarla büyüttüm ben onu. Böyle mi olması gerekiyordu?" diyerek feryat etti. Cenaze, Asri Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.