Hastane'de Çile!

Hastane'de Çile!
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi MR görevlisi, sorumlu hemşire olmadığı için gece ilaçlı MR filmini çekmedi.

Gündüz için ise yeniden randevu alınması gerektiği belirtildi ve ağrılar içinde kıvranan hastaya müdahale edilmedi.Saat 01:00’da alınan randevuya rağmen 110 kilo, vücudu tutulmuş, hareket edemeyen yaşlı kadını inim inim inlerken evine götürün dediler.

HASTANE SORUMLUSU YOK NE DEMEK
Ağrılar içinde kıvranan kayınvalidesini ambülansla Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getiren AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Adnan Öz, hastane kapısında yaşadığı çaresizliğin ve perişanlığın kelimelerle ifade edilebilecek gibi olmadığını söylüyor.112 Acil Ambulansıyla Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirdiği hastasına İlaçlı MR ı sorumlu hemşire olmadığı için filmi çektiremediğini belirten Öz, şöyle devam etti;“Ağrılar içinde kıvranan hastamıza saat 01:00’den gece 02.00’e kadar filmi çektiremediğimiz  gibi hiçbir müdahale yaptıramadım." 


AMBÜLANS YOK, HASTANEDE SORUMLU YOK!
Ama daha da tuhafı, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde o saatte sorumlu hiç kimsenin olmamasıydı.. Israrla bu hastanenin şu an sorumlusu kim diye sordum, aradım, araştırdım ama kimseyi bulamadım... 
Nöbetçi hekime hastayı eve götüremeyiz yatıralım dediğimizde acil hasta olmadığı için yatıramayız dedi. O zaman müdahale edin ağrısını dindirin dediğimizde acil hastası olmadığı için müdahale edemeyeceklerini ve hastamızın inlemesinde hastaların rahatsız olduğunu hastamızı oradan götürmemiz gerektiğini ifade ettiler. Ambulans verin götürelim dedik ambulans yok dediler. Koskoca araştırma hastanesinde 1 ambulans olduğunu onun da şoförünün gece 24 ten sonra evine gittiğini söylediler.112’yi aradık ambulans istedik onlar da mevzuat gereği hastaneden eve hasta götürme yetkilerinin olmadığını hastamızın bulunduğu hastanenin ambulansının götürmesi gerektiğini söylediler. Eğitim Araştırma Hastanesi sorumlularının böyle bir mevzuattan haberi bile yok. Hastamızı eve de götüremedik.Ben bu şekilde davranamayacaklarını, bu hastaya bir çözüm üretmek zorunda olduklarını söylediğimde ise hastamızı sedyeyle izolasyon odasına alınmasına müsaade ettiler.. Sonra da acilde kayıt yaptırarak ancak ağrı kesici Yaptırabildik."


SAĞLIKTA YAPILAN DEVRİM 
 Öz, sabah erkenden durumu başhekime anlatabilmek için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim sekreterliğine giderek görüşme talep ettiğini ancak başhekimin kendisini kabul etmediğini kaydederek şöyle konuştu;“Başhekim ile görüşmek istediğimi ısrarla bir kez daha sekretere iletince Hastanede şahit olduğum aksaklıklar hakkında kendisini bilgilendireceğim dememe rağmen Başhekim tarafından yine kabul edilmedim.  Başhekim “Ne sıkıntısı varsa halledin yollayın” dediğini söylediler. 

İLGİLİ YERLERE ŞİKÂYET EDECEĞİM
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde gece o saatlerde sorumlu ve yetkili bir kimse olmadığını, gelen hastalarla ilgilenilmediği ve herkesin asık suratlı bir şekilde sorulan sorulara bile cevap vermediğini de sözlerine ekleyen Adnan Öz sözlerini,“06.Ağustos tarihinde gece saat  01:00 02:00 saatleri arasında Samsun Eğitim Araştırma Hastanesindeki, görevli, sorumlu ve yetkili kimler varsa, önce Sağlık Bakanlığı’na sonra da BİMER’e şikayet edeceğim.. İnsanların derman bulmak için gittikleri ve o kadar masraflarla  yapılan yatırımlar ile halkın hizmetine sunulan hastanelerin bu kadar laçka bir şekilde idare edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir “sağlıkçıya yapılan şiddete karşıyız: tabi ki herkes işini layıkıyla ile yapmalı, sistemde, binalarda devrim yapabilirsiniz ama bu devrimi zihinler dede yapamazsanız yaptığınız devrim güdük kalır" diye tamamladı.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum