• BIST 106.736
  • Altın 141,095
  • Dolar 3,5210
  • Euro 4,0955
  • Samsun 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 24 °C
  • GÖKAY İRAVUL İMZALADI 
  • CANBERK AYDIN KAYSERİSPOR'DA 
  • SAMSUNSPOR KALDIĞI YERDEN
  • GÖKAY İRAVUL İMZALADI 
  • CANBERK AYDIN KAYSERİSPOR'DA 
  • SAMSUNSPOR KALDIĞI YERDEN

Hastalıkları önlemek için organik beslenin

Hastalıkları önlemek için organik beslenin
Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını söyledi.

Her yıl Gıda ve Tarım Örgütü tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü'nün bu yılki teması, 'Aile Çiftçiliği: Dünyayı besle, yeryüzünü önemse' olarak belirlendi. 2014 Uluslararası Aile Çiftçilik Yılı'nın temel amacı açlık ve yoksullukla mücadele, gıda güvenliğinin ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesi ve doğal kaynakların yönetimi, çevrenin korunması ve özellikle de kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınma açısından aile çiftçiliğinin önemine dünyanın dikkatini çekerek, aile çiftçiliğini ve küçük ölçekli çiftçiliği öne çıkarmaktır.
Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını belirtti. Tarım ürünlerinin kimyasallardan arınmış olmasının bir hayli önem taşıdığını vurgulayan Bilge, organik beslenme biçiminin hızla yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi.

Bilge, organik gıda sektörünün zaman içinde kilo problemi yaşayan kişilere de alternatif çözümler sağladığını, yeşil çaydan organik reçellere kadar geniş bir yelpazeden oluşan reçetelerin de günlük hayatımızın bir parçası olduğunu ifade etti. Bilge, "Aile çiftçiliği, yani organik ürünlerin hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretimi sektöründe tarımın en etkin unsurlarından biri olduğu bilinmektedir. Ürünün yetiştiği ortam, uygunsuz gıda yetiştirmek, işlemek ve üretmek, besinlere ve içeceklere çeşitli yollarla bulaşan mikroorganizmalar, inorganik elementler, pestisit, insektisit gibi kimyasal öğeler, işlenmiş besinlerdeki zararlı katkı öğeleri, uygunsuz paketleme malzemeleri, radyoaktif kalıntılar, hormonlar, fabrikalardan atılan toksik kimyasallar sağlığı tehdit eden, başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açabilen etkenlerdir dedi.

Mine Bilge, birçok hastalığa neden olan besinler yerine aile çiftliğinin ön plana çıkardığı organik beslenmeye yönelmenin sağlıklı ve mutlu bir gelecek için önemli olduğunu sözlerine ekledi.SABAH

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • REFLÜ TEDAVİSİ25 Şubat 2017 Cumartesi 10:34
  • Kemik sağlığınızı D vitamini ile koruyun24 Şubat 2017 Cuma 10:39
  • “GIDA TAKVİYESİ ÜRÜN” AÇIKLAMASI19 Şubat 2017 Pazar 12:55
  • ALTERNATİF TIP UYARISI18 Şubat 2017 Cumartesi 12:21
  • BEL FITIĞI TEDAVİSİ13 Şubat 2017 Pazartesi 12:18
  • FELÇLERDE ERKEN TEDAVİ11 Şubat 2017 Cumartesi 11:33
  • Probiyotik ve prebiyotik tüketin uyarısı10 Şubat 2017 Cuma 11:28
  • Bel fıtığı belirtileri ve nasıl tedavi edilir?08 Şubat 2017 Çarşamba 11:52
  • 'Kurugöz hastalığı' uyarısı07 Şubat 2017 Salı 11:33
  • HER 6 ERKEKTEN BİRİ PROSTAT KANSERİ07 Şubat 2017 Salı 11:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim