• BIST 107.921
  • Altın 153,999
  • Dolar 3,8353
  • Euro 4,5054
  • Samsun 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Göksu Türkdoğan’dan taraftara çağrı!
  • Ahmet Cebe: ‘Ders aldık’
  • Samsunspor'da Eskişehirspor mesaisi
  • Göksu Türkdoğan’dan taraftara çağrı!
  • Ahmet Cebe: ‘Ders aldık’
  • Samsunspor'da Eskişehirspor mesaisi

Hastalıkları önlemek için organik beslenin

Hastalıkları önlemek için organik beslenin
Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını söyledi.

Her yıl Gıda ve Tarım Örgütü tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü'nün bu yılki teması, 'Aile Çiftçiliği: Dünyayı besle, yeryüzünü önemse' olarak belirlendi. 2014 Uluslararası Aile Çiftçilik Yılı'nın temel amacı açlık ve yoksullukla mücadele, gıda güvenliğinin ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesi ve doğal kaynakların yönetimi, çevrenin korunması ve özellikle de kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınma açısından aile çiftçiliğinin önemine dünyanın dikkatini çekerek, aile çiftçiliğini ve küçük ölçekli çiftçiliği öne çıkarmaktır.
Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Mine Bilge, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, beslenmeye bağlı hastalık sayısında artış olduğunu, bu nedenle de son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu ve yerleşmeye başladığını belirtti. Tarım ürünlerinin kimyasallardan arınmış olmasının bir hayli önem taşıdığını vurgulayan Bilge, organik beslenme biçiminin hızla yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi.

Bilge, organik gıda sektörünün zaman içinde kilo problemi yaşayan kişilere de alternatif çözümler sağladığını, yeşil çaydan organik reçellere kadar geniş bir yelpazeden oluşan reçetelerin de günlük hayatımızın bir parçası olduğunu ifade etti. Bilge, "Aile çiftçiliği, yani organik ürünlerin hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretimi sektöründe tarımın en etkin unsurlarından biri olduğu bilinmektedir. Ürünün yetiştiği ortam, uygunsuz gıda yetiştirmek, işlemek ve üretmek, besinlere ve içeceklere çeşitli yollarla bulaşan mikroorganizmalar, inorganik elementler, pestisit, insektisit gibi kimyasal öğeler, işlenmiş besinlerdeki zararlı katkı öğeleri, uygunsuz paketleme malzemeleri, radyoaktif kalıntılar, hormonlar, fabrikalardan atılan toksik kimyasallar sağlığı tehdit eden, başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açabilen etkenlerdir dedi.

Mine Bilge, birçok hastalığa neden olan besinler yerine aile çiftliğinin ön plana çıkardığı organik beslenmeye yönelmenin sağlıklı ve mutlu bir gelecek için önemli olduğunu sözlerine ekledi.SABAH

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • GÖZLERİNİZİ AŞIRI OVALAMAYIN, YOKSA!27 Kasım 2017 Pazartesi 16:52
  • Ellerde titreme ‘Parkinson hastalığının habercisi olabilir27 Kasım 2017 Pazartesi 16:49
  • Ünlü sanatçı Anadolu'da şifa bulacak25 Kasım 2017 Cumartesi 10:02
  • BÜYÜK ANADOLU HASTANELERİ BİLGİLENDİRİYOR20 Kasım 2017 Pazartesi 12:12
  • Doktorum WhatsApp Danışma Hattı18 Kasım 2017 Cumartesi 12:57
  • Dünya İnme Günü18 Kasım 2017 Cumartesi 10:39
  • Lösemili Çocuklar Haftası Unutulmadı14 Kasım 2017 Salı 13:22
  • SAĞLIK TARAMALARINA DİKKAT11 Kasım 2017 Cumartesi 12:21
  • SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI10 Kasım 2017 Cuma 11:42
  • ORGAN BAĞIŞINA TAM DESTEK09 Kasım 2017 Perşembe 12:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim