HALTERDE EDA ÇAKAL VE DUYGU AYNACI DA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

HALTERDE EDA ÇAKAL VE DUYGU AYNACI DA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ
23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında Eda çakal ve Duygu aynacı gururu oldu. 63 kg'da yarışan sporcumuz Eda Çakal iki gümüş madalya kazandı.

69 kg'da yarışan sporcu Duygu Aynacı ise koparmada bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Güney Kıbrıs' ta devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında bayanlarda 63 kg'da yarışan sporcumuz Eda Çakal, silkmede ve toplamda iki gümüş madalya kazanarak Avrupa 2.si oldu. Genç bayanlar 69 kg'da yarışan sporcu Duygu Aynacı, koparmada bronz madalya kazandı.

Eda Çakal' dan İki Gümüş Madalyalı Avrupa İkinciliği
63 kg bayanlarda yarışan sporcumuz Eda Çakal, silkmede ilk hakkında 110 kg, ikinci hakkında 112 kg ve son hakkında da 114 kg'ı başarıyla kaldırarak 2.sırada yer aldı ve gümüş madalyaya uzandı.
Sporcumuz Eda Çakal, Koparmadaki 86 kg ve silkmedeki 114 kg'lık kaldırışlarıyla toplamda 200 kg'a ulaştı ve toplamda da gümüş madalya kazanarak Avrupa 2.si oldu. 63 kg bayanlarda şampiyonluğu 245 kg ile Rus sporcu Natalia Khlestkina elde ederken, üçüncülüğü 119 kg ile Belaruslu sporcu Liudmila Bryl elde etti.

Duygu Aynacı'dan , Bronz Madalya
Duygu Aynacı, koparmadaki ilk hakkında 87 kg ve ikinci hakkında da 90 kg'ı başarıyla kaldırdı. Koparmadaki son hakkında ise 93 kg' deneyen sporcumuz bu ağırlıkta başarılı olamadı. Duygu Aynacı koparmadaki ikinci hakkında kaldırdığı 90 kg ile 3.sırada yer aldı ve bronz madalya kazandı. Duygu Aynacı, silkmede 109 kg ile 4.olurken toplamda da ulaştığı 199 kg ile şampiyonayı 4.sırada tamamladı. Genç Bayanlar 69 kg da yarışan sporcumuz Hatice Demirel, koparmada 87 kg ile 6.oldu. Silkmede girdiği 110 kg'ı 3'üncü hakkında da kaldırmadı.

Bakan Kılıç, Milli Haltercileri Tebrik Etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23 Yaş Altı Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında madalya kazanan Eda Çakal, Duygu Aynacı için Tebrik Mesajı Yayınladı.Bakan Çağatay Kılıç'ın yayımladığı tebrik mesajı şöyle:''Güney Kıbrıs' ta devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonasında madalya kazanan ve Avrupa ikincisi olan Eda Çakal, ve bronz madalya kazanan Duygu Aynacı'yı tebrik ediyorum. Genç sporcularımızın kazandığı böyle büyük başarılar bizleri memnun etmekte. Gençlerimizin kazandığı başarıları spor geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Gençlerimize olan inancımız tam. Onlar kazandıkları başarılarla gelecek nesillere örnek olurken ,milletimizi de gururlandırıyorlar. Milli Haltercilerimize bundan sonraki spor yaşamlarında da başarılar diliyor ve onların başarısında emeği geçen herkesi kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.