'Haklarımız birer birer elimizden alınıyor

'Haklarımız birer birer elimizden alınıyor
Yapı-Yol Sendikası Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak, özlük ve demokratik haklarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Albak , siyasi iktidar tek yanlı ücret belirlemesi yaptığını söyleyerek şöyle konuştu. Albak,”Yıllardır sosyal, ekonomik, özlük ve demokratik haklarımız birer birer elimizden alınıyor. Siyasi iktidar tek yanlı ücret belirlemeleriyle bizi sefalete mahkum ederken sıra faiz giderlerine, savaşa, rantiyeye geldiğinde kaynak bulmaktan hiç de zorlanmıyor.Kamu çalışanlarının temel ücretlerine zam yapılması, ek ödemelerin emeklilik ve kıdem tazminatına yansıtılması zorunlu bir ihtiyaçtır. Bugün emekli olacak kamu çalışanı %50-60 arasında gelir kaybına uğramaktadır.”dedi.

MEMUR-SEN İLE UZLAŞILDI
Hükümetin Memur-Sen ile uzlaşması neticesinde, kamu çalışanlarının ekonomik kaybının olduğunu belirten Albak,“Hükümet-memur Sen uzlaşması sayesinde 2014 yılında kamu çalışanlarının yaşadıkları ekonomik hak kayıplarına bakıldığında; 2014 yılı enflasyon hedefi %5,3'ten %9,4'e çıktı. %5,3 enflasyon hedefine göre maaşlarımıza yapılan 123 TL zam, %9,4 enflasyona karşı erimiştir. 2014 yılında Doğalgaz, Elektrik, Temel Gıda ve tüm zorunlu ihtiyaçlara peş peşe yapılan zamları unutmayalım. Dolayısıyla 2014 ve 2015 yılları için memur ve emeklilere ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir.” diye konuştu.
İKTİDARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
4/C Statüsünde çalışanları kadro verilmesini de talep eden Albak,”Kamuda belli kesimlere verilecek maaş zammının, tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde bir çalışmanın yapılması için, Seyyar görev ve özel hizmet tazminatları, fazla mesai, ek ödemeler, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/c statüsünde görev yapan çalışanlara ve yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için iktidarı göreve çağırıyoruz.” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Bütçe görüşmelerinde sermayenin yanında olan bir bütçe hazırlandığını iddia eden Albak,”TBMM'de görüşülmeye başlanan ve 2015 yılı bütçe taslağına bakıldığında her yıl olduğu gibi rantın, savaşın, yağmanın, sermayenin isteklerine cevap veren bir bütçe olduğu açıkça görülmektedir. Oysaki emekçinin talebi; Kamuya hizmet yatırımlarını içeren, iş cinayetlerinin olmadığı, asgari ücretin vergiden muaf olduğu, işsizlere iş üreten, yüksek vergilerin olmadığı ve insanca yaşanır olması gereken bir bütçedir. Emeğe yönelik saldırıların, idari baskıların devam ettiği şu dönemlerde YAPI-YOL SEN olarak Grevli Toplu Sözleşmeli Sendika hakkımızı ve örgütlenme özgürlüğümüzü kullanmak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.
BASKILAR DURDURULMALI
Sadaka zamlara karşı mücadele edeceklerini söyleyen Albak,”Tek yanlı ücret belirlemelere karşı, sadaka zamlarına karşı, bizi sefalete mahkum edenlere karşı;Grevli Toplu sözleşme, Güvenceli istihdam, insanca yaşanacak ücret, ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesi, baskı, ceza ve sürgünlerin durdurulması için emekçiler olarak hep birlikte sesimizi yükselterek mücadeleye devam edeceğiz.”diye konuştu.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum