HAKEM KOVALAYAN ENGELLİ SPORCU ÖZÜR DİLEDİ

HAKEM KOVALAYAN ENGELLİ SPORCU ÖZÜR DİLEDİ
SAMSUN Bedensel Engellilerspor'un deplasmanda Bursa Gücü ile oynadığı futbol maçında kırmızı kart gördükten sonra karşılaşmanın hakemi Bülent Göreci'yi saha içinde kovalayan 54 yaşındaki Sebahattin Arslan, tüm spor kamuoyundan özür diledi.

Tren raylarından karşıdan karşıya geçerken 13 yaşında sağ ayağını diz altından kaybeden ve 1990 yılında futbola Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı'nda başlayan Sebahattin Arslan, geçen pazar günü deplasmanda oynadıkları maçta yaptığı hareketle Türkiye'nin gündemine oturdu. Bursa Gücü ile oynadıkları maçın 32'nci dakikasında kırmızı kart gördükten sonra koltuk değnekleri ile mücadelenin hakemi Bülent Görece'yi kovalayan Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü futbolcusu Sebahattin Arslan, yaşadıklarından dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, "Hakeme birkaç soru sordum ve kendisi bana, 'Senin sarı kartın var, bana soru sorma' şeklinde cevap verdi. Hakem, maç devam ederken bizi sürekli konuşmamamız yönünde tehdit etti. Rakip oyuncu yere düştüğünde hemen faul çalıyor, biz düştüğümüzde ise 'devam' diyordu. Biz 2'nci golü yedikten sonra kendisine 'Hocam bizim yaptıklarımızı görüyorsun da rakibin yaptıklarını neden görmüyorsun? Tamam golü verdin de bize yapılanları da gör. Ayaklarımız yara bere içerisinde' dedim. O da bana 'çok konuşma' diyerek cevap verdi. Ardından bana ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi ve ondan sonra olanlar oldu. Yapmamam gereken şeyleri yaptım ve hakemin üzerine yürüdüm. Yaptığım bu hareket nedeniyle tüm spor kamuoyundan özür diliyorum. Ama bu işin faili hakemdir" dedi.

KULÜP BAŞKANI: BİZLER ÖRNEK OLMALIYIZ

Bursa'da oynanan maçın ilk 15 dakikasının kardeşlik ve centilmenlik içerisinde geçtiğini, hakemin de o ana kadar çok iyi olduğunu söyleyen Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve takım kaptanı Yakup Özden ise, "İlk golden sonra ben rakip takım oyuncusundan tekme yedim ve yere düştüm. Ancak hakem faulü onların lehine verdi. Devamında da 2'nci golü yedik. Golü yedikten sonra Sebahattin arkadaşımız hakemle ikili diyaloğa girdi. Sonrasında da kırmızı kart çıkarttı. Kırmızı kartı gördükten sonra Sebahattin arkadaşımız yapmaması gereken bir hata yaptı. Biz bu camiaya örnek olmalıyız" dedi.

Spor kamuoyunun olayın iç yüzünü bilmediğini öne süren Özden, şöyle devam etti:

"Herkes gördüğünü yorumluyor. Ama oradaki olay hakemin bizim oyuncumuza haraket etmesi ile patladı. Bir hakem sporcuya hakaret eder mi? Sonuçta kulüp başkanı olarak ben bu olaylardan dolayı çok üzgünüm. Ben kulübüm, takımım ve oyuncu arkadaşlarım adına tüm spor kamuoyundan özür diliyorum. Ne olursa olsun böyle bir davranış sergilememeliydik. Ama federasyon da hep sporculara ceza veriyor. Hiçbir zaman hakemlere ceza verilmiyor. Ben 1975 yılından bu yana futbolun içerisindeyim ama hep futbolculara ceza geliyor. Bir daha böyle bir şey olmayacak. Türkiye'nin en centilmen takımı olacağız." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.