Güz Sancısı

Güz Sancısı
23 Ocak Cuma günü vizyona giren 'Güz Sancısı' adlı film, gösterime yeni girmesine rağmen oldukça ilgi gördü.1955 yılında İstanbul'da yaşanan 6-7 Eylül olaylarının anlatıldığı film, Yahudi soykırımını konu alan “Piyanist” filmiyle benzer sahneler içeriyor

'HATIRLA SEVGİLİ' NİN KADROSUNU BİRLEŞTİREN FİLM
Ehten Mahçupyan ve Nilgün Öneş'in, Yılmaz Karakoyunlu'nun aynı adlı romanından senaryoya uyarladığı ve Tomris Giritlioğlu'nun yönetmenliğini yaptığı sinema filminin oyuncu kadrosunda ise Beren Saat, Umut Kurt, Murat Yıldırım, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin Erdoğan gibi son derece başarılı oyuncular yer alıyor.

İKİ MİLYON DOLARLIK SAHNELER
İstanbul'da 1955 yılında yaşanan 6-7 Eylül olaylarının anlatıldığı “Güz Sancısı” adlı filmde “Atatürk'ün Selanik'teki evine bomba atıldı” şeklinde yalan haberle başlayan ve Rumlara ait ev iş yerlerinin yağmalanmasıyla sonuçlanan olaylar anlatılıyor. Bu sahnelerin an be an canlandırıldığı filmde iki milyon dolarlık bütçenin çoğu da bu sahnelere harcandı.

TARİHİN TOZLU SAYFALARINDA NOSTALJİK BİR GEZİNTİ YAŞATIYOR
23 Ocak Cuma günü gösterime giren film bir haftayı doldurmamasına rağmen Samsunluların en çok tercih ettiği filmler arasında yerini aldı. Nostaljik dokusuyla 50'li yıllara ışık tutan film Samsun'da büyük beğeni kazandı. Filmi izleyenlerin yorumları da bu yönde oldu.

İZLEYİCİNİN YORUMLARI
Film sonunda izleyicilerden aldığımız yorumlarsa şöyle;

GÜÇLÜ BİR KADROYA SAHİP
Filmin vizyona girmeden önce fragmanı izlediğini belirten Sanver İmamoğluları; “Fragmanları dikkatimi çekti ve merakımdan geldim. Kadro çok güçlü bir kadro sahnelerde bir o kadar etkileyiciydi. 'Güz Sancısı' piyanist filmine benzetiliyor, fakat ben pek bir benzerlik göremedim. Eğer izlemeyi düşünenler varsa bu önyargılardan uzak bir şekilde izlesinler çok beğeneceklerine eminim. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Filmden etkilendiğini belirten Esen Günay; “Güz Sancısı etkileyici bir dönem filmi olmuş diyebiliriz. Dekor sahne ve kostümleriyle tam bir bütünlük sağlamış.Bu tarz konuları ele alan mesajlı filmleri merak ettiğim için izledim.Tavsiye ederim” diye konuştu.

GÖSTERİME GİRDİĞİ ANDAN
İTİBAREN 600 KİŞİ İZLEDİ
'Güz Sancısı' Samsun'da gösterime girdiği sadece 23-25 Ocak tarihleri arasında 600 izleyiciye ulaştı. Filmi izlemek isteyenler Konak Sineması'nda 11:45, 14:00, 16:30, 18:45, 21:00 saatlerinde izleyebilir.
Mihriban KOÇAKER