Güven tazeledi

Güven tazeledi
MHP 9. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Yapılan kongrede partililer Mevcut Başkan Abdullah Karapıçak ile yola devam kararı aldı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) 9.Olağan kongresi Fuar içi Neco Yazlık Salonu'nda gerçekleştirildi. 4 adayın yarıştığı il kongresinin divan başkanlığı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır yaptı. Kongreyi 251 oyla Mevcut Başkan Abdullah Karabıçak kazandı. 506 delegeden 465'i oy kullandı. Abdullah Karabıçak'ı 190 oyla Şaban Kılıç takip ederken, Erdal Türker 13, Yekta Yılmaz ise 9 oy aldı.
ÇAKIR'DAN UYARI
Kongrede Abdullah Karapıçak, Erdal Türker, Şaban Kılıç ve Yekta Yılmaz başkan olabilmek için kıyasıya yarıştı. Kongre öncesi adaylara yönelik konuşma yapan Çakır, adaylardan birbirlerini kırıcı sözler söylememeleri konusunda uyarıda bulundu. Kongrenin şenlik içinde geçmesini isteyen Çakır partilerden ise konuşma yapan adaylara saygılı olunması ve sözlerinin kesilmemesini istedi.

HERKESDEN ÖZÜR DİLEDİ.
İlk söz alan Karapıçak seçimin şölen havasında geçmesini temenni ederek tüm adaylara başarılar diledi. Karapıçak, “Partili arkadaşlarımdan bilerek yada bilmeyerek kimin kalbini kırdıysam kimi incittiysem burada herkesin huzurunda o arkadaşlardan özür diliyorum. Samsunda yapacağımız hizmetler kesilmeyecek. Yerel seçimlerde beraber gayretli çalışmalar sonucu İlkadım ilçesini aldık. Genel seçimlerde ise Samsunu almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KILIÇ SERT KONUŞTU
İkinci konuşmacı olarak kürsüye çıkan Şaban Kılıç ise Karapıçak'a yüklenerek Çarşambadaki seçimlerin iptal edilmesini sert bir dille eleştirdi. Partiden üye listesi istenildiğinde kendisine liste yok denildiğini savunan Kılıç, “Karapıçak daha önceki sert üslubunu burada yumuşattı daha önce böylemiydi acaba?''diye konuştu. MHP İl Başkanlık teşkilatını mahkemeye vermedim diyen Kılıç, “Çarşamba'da seçimi kazanan yönetim İl yönetimi karşıtı diye seçimler iptal edildi. Ben kimseyi mahkemeye vermedim'' dedi.
Erdal Türker'de yaptığı konuşmasında Karapıçak'a yüklendi. Karapıçak'ın Alparslan Türkeş'i inkar ettiğini söyleyen Türker, “Samsunda bu yönetimin yaptığı hizmetler beğeni kazanmıyor'' dedi.
Karapıçak ise tüm eleştirilere rağmen keyfini hiç bozmayarak sadece gülümsedi.

OY KULLANAMADI
Başkan Adaylarından Şaban Kılıç'ın ikametgahı İstanbul'da kayıtlı olmasından dolayı oy kullanamadı. Bu esnada sandık başına gelen Karapıçak ve Kılıç arasında şakalaşma yaşandı. Karapıçak'a laf atan Kılıç, ''Beni listeye yazmadınız oy kullandırmıyorsun. Benim yerime de sen kullan diyince Karapıçak senin oturma yerin İstanbul sende orada kullan” dedi. Kongre şölen havasında son buldu Karapıçak partililerle sevincini kutlayıp son olarak toplu halde poz verdiler. Karapıçak, gülerek geldiği salondan gülerek ayrıldı.

Mustafa ARAN