GUMREF KULLANILDI

GUMREF KULLANILDI
Samsun'da 8 kişinin tutuklandığı 40 milyon TL değerindeki kaçak akaryakıt ve vergi kaçakçılığı operasyonu düzenleyen polis, ilk kez Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na ait (EPDK) laboratuvar haline getirilmiş Gezici Ulusal Marker Refered (GUMREF) aracını

Olay, yaklaşık 1.5 yıl önce meydana geldi. Samsun Valiliği'ne gönderilen bir ihbar mektubu üzerine kaçak akaryakıt satıp vergi kaçırdığı ihbar edilen ve Kavak ile Tekkeköy İlçesi'ndeki 4 ayrı akaryakıt istasyonu sahibi olduğu tesbit edilen Mehmet Şahin takibe alındı. Teknik ve fiziki takip ardından yaklaşık 10 gün önce operasyonu başlatan polis, Mehmet Şahin ile birlikte yanında çalıştırdığı 17 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı 35 uzman ekibin de içinde bulunduğu 350 polislin katıldığı operasyonda gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan ve akaryakıt istasyonlarının kendisine ait olmadığını öne süren Mehmet Şahin ile birlikte 8 kişi, 'Haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, örgüt faaliyeti içinde akaryakıt kaçakçılığı yapmak ve örgütlü vergi kaçakçılığı yapmak' suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Mehmet Şahin'e ait Kavak ve Terme ilçelerindeki 4 ayrı benzin istasyonunda yapılan kazı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Yapılan çalışmalar sırasında Kocaeli'nden getirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na ait labaratuvar haline getirilmiş Gezici Ulusal Marker Refered aracı da ilk kez kullandı. 4 akaryakıt istasyonunda yapılan kazı çalışmaları sırasında yasal olmayan 15 gizli yeraltı tankı ele geçti. Öte yandan yapılan soruşturma sırasında ele geçen 332 bin 460 litre menşei belli olmayan motorin, 1000 litre benzin ve 20 bin litre LPG gazına el konuldu.
Şüphelilerin solvent ve madeni yağ karıştırarak oluşturdukları 17 bin 650 litre bileşimi motorin diye halka sattıkları da ortaya çıktı. Yazar kasa ve otomasyon cihazlarını da inceleyen polis çetenin 1 ay içinde satış belgesi olmayan 2 milyon 517 bin 500 litre motorin satışı yaparak haksız kazanç ele edip vergi kaçakçılığı yaptıklarını belirledi. Şu ana kadar yapılan araştırmalara göre çetenin 40 milyon TL değerinde kaçak akaryakıt satıklarıda ortaya çıkartıldı. Elde edilen malzemeler ise polis tarafından İl Özel İdaresi yetkililerine teslim edildi.
Vergi Usul Kanunu'na göre çete liderlerine haksız kazanç olarak elde ettikleri 40 milyon TL'nin 3 katı ceza kesileceği kaydedildi. Yine Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda yapılan son değişikliğe göre adli soruşturma ve kovuşturma evresi tamamlanana kadar 4 akaryakıt istasyonu mühürlendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.