Grozni’de saldırı: 10 asker öldü, olağanüstü hal ilan edildi

Grozni’de saldırı: 10 asker öldü, olağanüstü hal ilan edildi
Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de dün gece çıkan çatışmalarda 10 asker hayatını kaybederken, 20 asker de yaralandı. Şehirde olağanüstü hal ilan edildi.

Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinden Çeçenistan'ın Grozni kentinde düzenlenen operasyonların ardından ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Özel operasyonun komutanının da yaralılar arasında olduğu belirtiliyor. Interfax'ın yerel kaynaklardan edindiği bilgi henüz resmi olarak teyit edilmedi.

Militanların trafik polisinin kontrolü sırasında 3 polisi öldürdüğü ve akşam saatlerinde de Grozni'de bulunan Basın Evi'ne saklandıkları ifade edildi. Basın Evi'nin üst katlarında yangının sürdüğü belirtiliyor. Bir başka militan grubunun da bir okulda saklandığı kaydedildi. Okulda bulunan gruba yönelik de bir operasyon düzenlendi.

Bu arada ölü sayısı ile ilgili de çelişkili bilgiler geliyor. Sputnik'e konuşan kaynak operasyon sırasında ölen asker sayısının 5 olduğunu, toplam hayatını kaybeden güvenlik görevlisi sayısının ise 8 olduğunu belirtti. Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov ise 3 polisin hayatını kaybettiğini ve 3 polisin de yaralı olduğunu açıkladı.

Terörle Mücadele Komisyonu ise "Basın Evi'nde bulunan teröristlerin tamamının imha edildiğini" açıkladı. Kadirov ise 7 militanın cesedine ulaşıldığını belirtti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.