GÖZLERİNİ KAYBEDİNCE YAŞAMA DAHA SIKI SARILDI

GÖZLERİNİ KAYBEDİNCE YAŞAMA DAHA SIKI SARILDI
SAMSUN'da yaşayan 33 yaşındaki Sedat Çevik, 26 yaşında geçirdiği şeker hastalığı nedeniyle gözlerini kaybedince, hayata dört elle sarılarak hiçbir engelin kendisini yıldıramayacağını gösterdi.

Gözlerini kaybettikten sonra 4 yıllık Açık Öğretim Fakültesi kamu yönetimi bölümünü bitiren ve şimdi de uluslararası ilişkiler 2'nci sınıf öğrencisi olan Sedat Çevik, aynı zamanda gitar çalıp, tiyatro oyunu yazıyor.

Samsun'da İlkadım İlçesi'nde yaşayan görme engelli Sedat Çevik, 26 yaşında geçirdiği şeker hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetti. Çevik'in hayatı o günden sonra tamamen değişti. Gözlerini kaybetmeden önce yerel bir gazetede muhabir olarak çalışan Sedat Çevik, hayata küsmek yerine kendini eğitime ve sanata vererek, üniversite sınavını kazanıp, Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Çevik, "Zaman kaybetmemin bana sıkıntılı süreçler yaşatacağını düşündüğümden bir şeyler yapmaya başladım. Arayışlara girerek Samsun Altı Nokta Körler Derneği'nde bilgisayar kursu olduğunu öğrendim. Burayla tanıştıktan sonra yapabileceğim çok sayıda faaliyet olduğunu keşfettim. Sosyal ortamımla ilişkilerimi kesmediğim için bu süreci daha kolay atlattım. Önce bilgisayar kullanmayı öğrendim. İlerleyen dönemlerde Altı Nokta'nın Sesi dergisi ile Türkiye Görme Engelliler Kitaplığı tarafından düzenlenen öykü yarışmalarına katıldım ve 2 kez mansiyon ödülüne layık görüldüm" dedi.

Gitar kursuna yazıldığını ve zamanla gitar çalmayı da öğrendiğini ifade eden Sedat Çevik, "Daha sonra bilgisayar işletmenliği kursuna gittim ve sertifika aldım. Üniversite sınavına girdim ve kamu yönetimi bölümünü kazanıp bu bölümden mezun oldum. Şimdi de 2'nci üniversitem uluslararası ilişkiler bölümünü okuyorum. Şu an 2'nci sınıftayım. Ayrıca kamu yönetimi bölümünden yüksek lisansa da hazırlanıyorum. Görme engelli olduktan sonra öykü yazmaya da başladım. Bunun yanı sıra hem tiyatro oyunu yazıyorum, hem de arkadaşlarımla oynuyorum. 1 tane uzun tiyatro oyunu, 13 tane de skeç yazdım. İnsan başına bir şeyler gelince her şeyi daha iyi anlıyormuş. Ben bunları yapabildiğimi fark ettiğimde bana farklı bir hırs, heyecan geldi. Görme engelliler olarak bizim yapabileceğimiz şeyler de var, yapamayacağımız da. Ama yapabildiklerimiz yapamadıklarımızdan daha fazla" diye konuştu.

5 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Sedat Çevik, görme engelli olup da kendilerini eve kapatan kişilere de mesaj yollayarak, "Dışarıdaki insanlardan çok korkmasınlar. Kötü davranan insanlar var ama iyi davrananlar daha fazla. Her şey bir adımla başlıyor. Bu adımı attıktan sonra gerisi zaten geliyor. Yeter ki kendilerine güvensinler" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.