Gösterime girecek filmler

Gösterime girecek filmler
Nisan ayı Samsun'da hem Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinlikler hem de sinema salonlarında yeni gösterime girecek olan vizyon filmleriyle dolu dolu geçecek.

İşte Samsun'da sinemaseverlerle buluşacak olan ve DENGE Gazetesi'nin tavsiye ettiği filmler

PARTİ SOLUCANLARI-DİSCO ORMENE

Seanslar:
Samsun Finansbank AFM Yeşilyurt TEL: 4392070
11:30 13:15 15:00 16:45 18:30
Samsun Galaxy Çiftlik TEL: 2343666
11:15 13:00 14:45 16:30 18:15 20:00

Tür : Animasyon
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2009
Yönetmen : Thomas Borch Nielsen
Senaryo : Morten Dragsted
Müzik : Jörg Lemberg
Yapım : 2009, Danimarka / Almanya , 79 dk.

Seslendirenler : David Bateson , Heather Carino , Helle Dolleris , Trine Dyrholm , Peter Frödin , Jason Graae

Eğlence, renk cümbüşü ve en önemlisi, eşi benzeri olmayan disko müziği! Bu fıkır fıkır, heyecanlı bilgisayar animasyonunda, Solucan Barry o bildik disko ritmini canlandırıyor.
Sıkıcı bir hayatı vardır, ta ki bir gün babası ona eski bir plak hediye edene dek. Mükemmel dans eden Barry, senede bir düzenlenen şarkı yarışmasına katılmak için bir grup kurmaya karar verir. Ancak hayat, tempo tutmak kadar kolay değildir. Barry ve arkadaşları bir gün, yem niyetine topraktaki yuvalarından koparılıp alınıverirler. Dünyada birçok önemli festivalde yer alan ve eleştirmenlerce çok beğenilen film, İstanbul Film Festivali programında da yerini aldı.

DOST KAZIĞI-HOW TO LOSE FRİENDS & ALİENATE PEOPLE

Toby Young'ın Vanity Fair'deki kariyerini anlattığı uluslararası çok satan hikayesinden uyarlanan Dost Kazığı, büyükler için komedi…

Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 23 Nisan 2009
Yönetmen : Robert B. Weide
Senaryo : Peter Straughan , Toby Young (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Oliver Stapleton
Müzik : David Arnold
Yapım : 2008, İngiltere , 110 dk.

Oyuncular
Simon Pegg (Sidney Young) , Kirsten Dunst (Alison Olsen) , Danny Huston (Lawrence Maddox) , Gillian Anderson (Eleanor Johnson) , Megan Fox (Sophie Maes) , Jeff Bridges (Clayton Harding)

Sidney, çalıştığı derginin tam zıttı olan muhafazakar New York dergisi Sharps'dan iş teklifi alınca çok mutlu olur. Artık istediği başarıya ulaşabilecektir. Fakat bu yeni işle aralarına karıştığı Manhattan insanlarının aksine; gösterdiği kaba davranışları, garip şakaları ve başına gelen talihsizliklerle komik duruma düşmesi Young'ın hayatının kadınına rastlamasıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Toby Young'ın Vanity Fair'deki kendi kariyerini anlattığı uluslararası çok satan hikayesinden uyarlanan filmin yönetmeni Oscar Ödülü'ne aday gösterilen yönetmen Robert Weide. Yönetmeni daha önceki Curb Your Enthusiasm ve Lenny Bruce: Swear To Tell The Trurth filmlerinden hatırlayacaksınız.

ERKEKLER NE SÖYLER KADINLAR NE ANLAR-HE'S JUST NOT THAT INTO YOU

Bazı ilişkiler sürmez. Sebep ne diye düşünürsünüz, ama bulamazsınız. Belki de sadece o kişi size göre değildir...

Tür : Romantik / Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Ken Kwapis
Senaryo : Abby Kohn , Marc Silverstein , Greg Behrendt (Kitap) , Liz Tuccillo (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : John Bailey
Yapım : 2009, ABD / Almanya , 129 dk.

Oyuncular
Ben Affleck (Neil) , Jennifer Aniston (Beth) , Drew Barrymore (Mary) , Jennifer Connelly (Janine) , Kevin Connolly (Conor) , Bradley Cooper (Ben) , Ginnifer Goodwin (Gigi) , Scarlett Johansson (Anna) , Justin Long (Alex)

Bir telefonun başına oturmuş, daha önce sizi arayacağını söylemiş erkeğin geri aramasını mı bekliyorsunuz? Ya da kız arkadaşınızın artık sizinle niye uyumadığını anlayamıyor musunuz? Ya da belki ilişkinizde ileri adım atamıyorsunuz. Belki de sadece o kişi size göre değildir... Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar” birbiriyle bağlantısız, 20'li 30'lu yaşlarında Baltimore'lu bir grup insanı konu alıyor. Söz konusu insanlar ilişki havuzunun sığ kısmından evlilik hayatının derin ve bulanık sularına doğru ilerlerken bir yandan karşı cinsin işaretlerini okumaya, bir yandan da “istisna yoktur” kuralına istisna oluşturmaya çalışıyorlar

BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI

“Öteki İstanbul'' da kaybetmeye mahkum edilmiş hayatların, öfke ve çaresizlik duygularıyla beslenen sert yüzüyle hesaplaşması…

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Aydın Bulut
Senaryo : Aydın Bulut , Serkan Turhan
Görüntü Yönetmeni : Tolga Çetin
Yapım : 2008, Türkiye , 95 dk.

Oyuncular
Mehmet Ali Nuroğlu (Semih) , İsmail Hacıoğlu (Veysel) , Volga Sorgu Tekinoğlu (Simo) , Ertan Saban (Gürdal) , Eyşan Özhim (Canan) , Bülent İnal (Kerim) , Avni Yalçın (Ali Dayı) , İpek Yaylacıoğlu (Saadet) , Özge Özder (Gül) , Erkan Bektaş (Haydar) , Serkan Keskin (Engin) , Taner Barlas (Hasan) , Bora Sivri (Nusret) , Filiz Ahmet (Beyza)

Gazi Mahallesi'nde yaşayan iki yakın arkadaşın “başka bir hayat” özlemi içinde, bulundukları 'çöplükten' kurtulma hayallerini ve bu hayalleri gerçekleştirebilmek için ödemek zorunda oldukları “bedelleri” konu alıyor. Paralel polisiye kurguyla beslenen öykü, Güneydoğuda'ki operasyonlarda gösterdiği “kahramanlıkla” askerden bir ay erken terhis edilmiş olan Semih'in (Mehmet Ali Nuroğlu) askerden döndüğü gün kardeşinin cenazesiyle karşılaşması ve kardeşinin katilini aramasıyla devam ediyor. Kardeşinin katilini bulmak için harekete geçtiğinde cevaplanması zor sorularla dolu bir başka savaşın içine sürüklenen Semih, gerçeğin arayışı içinde iz sürerken, "kaybedilen" şeyin sadece kendi kardeşinin hayatı olmadığını görecek, “Öteki İstanbul'' da kaybetmeye mahkum edilmiş hayatların öfke ve çaresizlik duygularıyla beslenen sert yüzüyle de hesaplaşmak zorunda kalacaktır.

BEVERLY HİLLS ÇUVAVA-BEVERLY HİLLS CHİHUAHUA

Köpekli filmlere aşina olduğumuz bu sıralar macera ve komedi dolu bir film daha, Beverly Hills Çuvava…

Tür : Komedi / Macera
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Raja Gosnell
Senaryo : Analisa LaBianco , Jeffrey Bushell , Jeffrey Bushell (Kitap)
Yapım : 2008, ABD , 91 dk.

Oyuncular
Drew Barrymore ( Chloe) , Andy Garcia (Delgado) , George Lopez (Papi) , Cheech Marin ( Manuel) , Paul Rodriguez ( Chico) , Plácido Domingo (Monte)

“Beverly Hills Çuvava”da, Chloe, elmas tasmalı şımarık bir Beverly Hills Çuvava dişi köpeğidir. Lüks yaşam stilinin tadını çıkarırken çevresinde dolanan ve onun için çıldıran Papi adlı erkek Çuvava'nın farkında bile değil gibidir. Ancak sahibesinin yeğeni Rachel tarafından Meksika'ya götürülünce orada kaybolur. Ülkesine geri dönmeye çalışırken yanında sadece eski bir polis köpeği olan Delgado vardır. Chloe'nin kaybolduğunu duyan Papi, hemen yollara düşer. Gerçek aşkını kurtarmak için çıktığı bu yolculuğunda üç köpek, iki insan (Piper Perabo ile Manolo Cardona), bir fare ve sinirli bir iguana ile güçbirliği yapacaktır.

DİLBER'İN SEKİZ GÜNÜ

Cemal Şan, (Akıl) Ali'nin Sekiz Günü ve (Kalp) Zeynep'in Sekiz Günü'nden sonra üçüncü filmi olan (Ruh) Dilber'in Sekiz Günü ile Aşk Üçlemesini tamamlıyor. Dilber'in Sekiz Günü bu hafta vizyonda…

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Cemal Şan
Senaryo : Cemal Şan
Görüntü Yönetmeni : Cengiz Uzun
Müzik : Nail Yurtsever
Yapım : 2008, Türkiye , 106 dk.

Oyuncular
Nesrin Cavadzade (Dilber) , Fırat Tanış (Mehmet) , Osman Akça (Ali) , Necmettin Çobanoğlu (Dilber Baba) , Macit Sonkan (Ali Baba) , Ahmet Saraçoğlu (Kemal) , Mustafa Üstündağ (Kasabanın Delisi) , Hatice Altan Gençler (Dilber Anne) , Arzutan Bayraktutan (Berivan) , Aslıhan Erguvan (Nazlı) , Gül Hüsniye Taş (Ali Anne)

Doğu'nun kıraç topraklarında fakir bir köyde annesi, babası ve kardeşleriyle yaşayan Dilber, çocukluk aşkı Ali ile evlenme hayalleri kurmaktadır. Ali ile birbirlerine aşıktırlar ama Ali'nin babası, oğlunu bir başka kızla evlendirmek için arkadaşına söz vermiştir. Dilber bunu kabullenemez ve bir karar alır; kendisini isteyen ilk adamla evlenecektir. Ve o adam topal bir okul hademesi olan Mehmet olmuştur...Dilber'le Mehmet'in aralarındaki ilişki zamanla gelişir. Mutluluk artık Dilber'in de kapısını çalmışken, bir gece kapıyı bir başkası da çalar; Ali… Ali gelmiştir ve her ne pahasına olursa olsun Dilber'i geri istemektedir. Ortada bir silah vardır. Ali, Mehmet'i yere yıkmıştır ve Dilber'e doğru gelmektedir. Filmin başrol oyuncuları Nesrin Cavadzade ve Fırat Tanış, filmdeki rolleriyle önemli festivallerde en iyi oyuncu ödüllerini topladılar.

13.GÜN-FRİDAY THE 13 TH

1980 yapımı, gerçek bir korku klasiği olan 13. Cuma, 2009 yılı uyarlamasıyla tekrar beyazperdede…

Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Marcus Nispel
Senaryo : Damian Shannon , Mark Swift , Victor Miller , Damian Shannon (Kitap) , Mark Swift (Kitap) , Mark Wheaton (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Daniel Pearl
Yapım : 2009, ABD , 97 dk.

Oyuncular
Jared Padalecki (Clay Miller) , Danielle Panabaker (Jenna) , Amanda Righetti (Whitney Miller) , Travis Van Winkle (Trent) , Aaron Yoo (Chewie) , Derek Mears (Jason Voorhees)
Clay Miller kayıp kız kardeşini ararken, eski bir kulübenin kalıntılarına takılıp tökezler ve efsanevi Crystal Gölü'nden ormanın çıkardığı ürkütücü sesleri duyar. Çalıların altında başka birşey daha vardır.Polisin ve orada yaşayanların uyarılarına rağmen Clay, yeni tanıştığı Jenna ile birlikte kardeşini ararken ulaştığı birkaç ipucunun peşine düşer. Ama öğrenecekleri düşündüklerinden fazlasını getirecektir. Çünkü Crystal Gölü'nün büyük ve karanlık bir sırrı vardır.1980 yapımı, gerçek bir korku klasiği olan 13. Cuma, 2009 yılı uyarlamasıyla tekrar beyazperdede. Devamının da geleceği ve uzun bir seriye dönüşeceği söyleniyor.