Görsel bir şölen: Gılgameş

Görsel bir şölen: Gılgameş
Konya Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan "Gılgameş" Samsunlu sanatseverlerle buluşuyor.

Samsun Devlet Tiyatrosu'nda 2-3 Şubat 2010 tarihlerinde sahnelenecek olan Gılgameş, görsel zenginliği ile dikkat çekiyor.


Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur'un yazdığı, yönetmenliğini Konya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Umut Toprak 'ın yaptığı 'Gılgameş' adlı oyunda; dekor ve kostüm tasarımı Ali Cem Köroğlu, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, müzikler ise İhsan Kılavuz'a ait. Oyunda Konya Devlet Tiyatrosu Müdür'ü Tomris Çetinel ve Umut Toprak oyuncu olarak rol alıyor.

ÖLÜMLÜ GILGAMEŞ'İN ÖLÜMSÜZ ÖYKÜSÜ

2 saat 10 dakika süren 2 perdelik oyunun biletleri Samsun Devlet Tiyatrosu gişelerinde satışa çıkarken, oyunun afişinde ise şu sözlere yer verilmesi dikkat çekti: "O ki dünyanın bütün bilgeliklerini aldı, bize adını bıraktı ölümsüz GILGAMEŞ. Dünyayı bir ucundan tuttu ve yürüdü diğer ucuna, bırakmadan. Dünyanın bütün yollarını aştı, bütün sularını geçti, Gizlerin perdelerini yırttı, sırlarına erdi. Yeryüzündeki ve gökyüzündeki, suyun dibindeki ve toprağın derinindeki bütün canlılarla soluk aldı. Her şeyi gördü. Ölümü sordu ve ölümsüzlüğü. Gör yurdum!
Dünya üzerinde yazılmış ilk destanı anlatacağım size, ölümlü Gılgameş'in ölümsüz öyküsünü"