GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMENİN MÜZİK IŞIĞI OLDU

GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMENİN MÜZİK IŞIĞI OLDU
SAMSUN'daki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan görme engelli müzik öğretmeni Canay Kul, öğrencilerini seslerinden tanıdığını belirterek, mesleğini çok sevdiğini söyledi.

Engelli ailelerine de seslenen Kul, "Ben engelimi aştım, fırsat verin onlar da aşsın" dedi.

Samsun'un Canik İlçesi'nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan müzik öğretmeni 30 yaşındaki Canay Kul, çalışma azmi ve yaşam sevgisiyle örnek oldu. 20 günlükken geçirdiği havale sonucu gözlerinde görme kaybı meydana gelen Canay Kul'da göz tansiyonu hastalığı da gelişti. Buna bağlı olarak 2004 yılında sağ gözü tamamen kör olurken, sol gözünde ise görme oranı yüzde 10'a düştü.

Liseyi engelsiz öğrencilerle birlikte aynı okulda okuyan Kul, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. KPSS'ye girip 2012 yılında müzik öğretmeni olarak Erzincan'a atanıp öğretmenliğe başladı. Ardından Samsun'un Canik İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne tayini çıktı. Meslektaşları tarafından desteklenen Kul'a en büyük ilgiyi ise öğrencileri gösterdi.

'HİÇ YILMADIM'

Eşinin de engelli bir rehberlik öğretmeni olduğunu söyleyen Canay Kul, "Mesleğimi çok seviyorum. Eğitim hayatım sürecince çok büyük sıkıntılar yaşadım. Ancak hiç yılmadım. Şimdi öğrencilerimle birlikte müzikle yaşıyorum. Onlarla hiçbir sorun yaşamıyorum. Derslerimiz çok güzel geçiyor. Hatta zaman zaman bana yardım bile ediyorlar. Tahtaya yazı yazmam gerektiğinde öğrencilerim bana yardımcı olabiliyorlar. Diğer öğretmenlere nasıl davranıyorlarsa bana da öyle davranıyorlar. Hem öğrencilerimle hem de meslektaşlarımla aramızdaki iletişimde hiçbir sorun yok" dedi.

'ÖĞRENCİLERİMİ SESLERİNDEN TANIYORUM'

Öğrencilerinin yüzünü göremediği için onları seslerinden tanıdığını ifade eden Canay Kul, "Hepsini seslerinden tanıyorum. Görme engelli diğer kişilerde olduğu gibi bende duyarak bir şeyler yaptığım için öğrencilerimi seslerinden ayırt ediyorum. Hepsinin yer aldığı bir ses hafızasına sahibin. Onları ses tonundan, konuşma şeklinden, ses renginden ayırt edebiliyorum" diye konuştu.

'FIRSAT VERİN ENGELLERİNİ AŞSINLAR'

Engellilere ön yargılı davranıldığını kaydeden müzik öğretmeni Canay Kul, "Ne yapıp, neyi yapamayacağımızı insanlar bilmiyorlar. Aileler engelli çocuklarını kesinlikle hiçbir şeyden kısıtlamasınlar onların da azmettiklerinde başarı elde edebileceklerini bilsinler. Bir engellinin kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor. Ben de bunu başardığıma inanıyorum. Kendi adıma engelleri aştım. Fırsat verin onlar da aşsınlar" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.