GOLF SAHASINA BÜYÜK İLGİ

GOLF SAHASINA BÜYÜK İLGİ
Samsun'da 2016 yılında yapılan golf sahası, dünyada ilk ve tek olan deniz doldurularak yapılan golf sahası olma özelliği taşıyor.

Atakum sahilinde 600 dönüm açık alan üzerinde kurulu,18 çukurlu tesis, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek seviyeye çıkarıldı. 6 bin 200 metre ve 72 vuruşluk saha olarak hizmet verecek olan golf sahası ile zengin iş adamlarının ve spor turizminin şehre çekilmesi amaçlanıyor.

golf-ozell-(1).png

"European Challenge Tour Samsun'da"
Samsun Golf Kulübü Başkanı Kadir Koçak, “Kulübümüzde bu yıl federasyonun 15 tane minikler, yıldızlar ve yetişkinler kategorilerinde turnuvaları olacak. Aynı zamanda bu yıl Samsun’un ev sahipliğinde büyük bir golf turnuvası European Challenge Tour yapılacak. 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Avrupa’nın en iyi profesyonel oyuncuları gelecek. Bu tür uluslararası turnuvalar, Samsun’un dünya genelinde tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip. Golf sahası Samsun için önemli bir nokta” dedi.

golf-ozell-(4).jpg

"Golf sporunun kapısını herkese açıyoruz"
Kulüp bünyesinde 18 yaş alt 90, yetişkin ise 70 sporcunun bulunduğu belirten Başkan Kadir Koçak, “Devlet destekli proje kapsamında Baruthane İlköğretim Okulu ve Sevgi Evlerin’den gelen çocuklar da golf eğitim alıyor. Bu proje sayesinde halk arasında pahalı olarak bilinen golf sporunun kapısını herkese açıyoruz. Halka açık bir saha olduğumuz için Türkiye genelinde, imkanlarımıza bakıldığında herkesin gelip kaliteli bir sahada golf oynamasına aracılık ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

golf-ozell-(1).jpg

"Bu şartlar sadece Samsun'da var"
Samsun Golf Sahası’na diğer illerden ve yurt dışından bile golcüler geldiğini belirtildi. Hatta Ankara Golf Kulübü’nden Samsun’a gelerek golf oynayan Hakan Kaya, “Ankara’da yaşıyorum. 8 yıldır golf oynuyorum. Samsunluyum. İlimizde böyle bir saha mucize gibi. İlk duyduğumda inanmamıştım. Olağan üstü bir saha. Kulüp mükemmel, personel mükemmel, saha mükemmel. Bu saha Türkiye’deki ilk halk sahası. Golf biraz, herkesin yapamayacağı pahalı bir spor gibi bilinir. Bütün dünyada da böyledir. Ama Samsun’da böyle bir durum yok. Kulüp üyelikleri pahalıdır. Ama halk sahaları herkese açıktır. Yurt dışında da insanlar gider fazla para harcamadan golf oynayabilir. Türkiye ise sadece bu şartlarda sadece Samsun var. Bu fiyata, bu kalitede golf oynanabilecek başka bir golf sahası yok. İnşallah buradaki sporcu sayısı artacaktır. Samsunluları bu kulübe davet ediyoruz. Hayatları değişecek. Bundan emin olabilirler. 

golf-ozell-(2).jpg

"Samsun tam bir spor kenti"
Yine Ankara Golf Kulübü’nden Fatih Erduran ise, “Avukatım, Ankara’da yaşıyorum. 7 yıldır golf oynuyorum. Golfu çok seviyoruz. Golf kişinin kendi disiplinin ve sağlık bakımından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca golf sahalarının bulunduğu bölgeye ekonomik katkıları olduğunu biliyoruz. Bu saha sayesinde Samsun’u görmüş olduk. Samsun tam bir spor kenti olmuş. Sadece golf değil, birçok sporun bir arada yapılabildiği tesisler yapılmış. Samsunluların golfe olan ilgisinin artmasından yanayım. Böyle bir golf sahası kolay bulunabilen bir imkan değil. Şartları da çok uygun. Samsun’da golf turizminin gelişmesiyle birlikte, dışarıdan gelecek olan oyuncu sayı da çok artacaktır. Mesela Antalya’da golf turizminin payı çok büyük. Bu neden Samsun’da olmasın. Golf oyuncuları tatillerini bile golf oynayabilecekleri yerlere göre planlarlar” ifadelerini kullandı.

golf-ozell-(3).jpg

"Golf bir şehrin çevresini değiştiriyor"
Erduran, “Samsun’daki insanlar da hem golf oynayarak, hem de golf turizmine katkıda bulunmalılar. Bu sahayı ayakta tutmak lazım. Bizim için bu sahanın varlığı çok önemli. Golf bir şehrin çevresini değiştiriyor. Ve burada başka yerlerde bulamayacağınız ilgi ve yakınlıkla karşılanıyorsunuz. Bizde dışarıdan gelerek burada golf oynuyoruz. Ve burada Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara golf eğitimi verildiğini duyduğumda çok sevindim. Bu sadece golfle ilgili değil. Herhangi branşta çocukların gençlerin önünün açılması, yetişme imkanı verilmesi gerçekten çok güzel. Belki de hayatları boyunca golfle tanışamayacak olan çocuklar bu proje sayesinde golf oynuyorlar. İleride kariyerlerinde golf oynamış bireyler olarak kendilerini tanıtacaklar. Buradaki arkadaşlara teşekkür” şeklinde konuştu.
Soner Süren

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum