GÖKYÜZÜNE SİYAH BALON BIRAKTILAR

GÖKYÜZÜNE SİYAH BALON BIRAKTILAR
Opr.Dr. Aynur Dağdemir'in uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri şiddet olaylarını protesto etmek için gökyüzüne yüzlerce siyah balon bıraktı.

Çalıştığı özel bir hastanede mesai saatleri içerisinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayata gözlerini yuman Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr. Aynur Dağdemir için kamuoyunun tepkisi devam ediyor. Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri ellerine aldıkları pankartlar ve siyah balonlarla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Şiddet olaylarını protesto eden yaklaşık 200 kişilik grup adına kurul sözcüsü Reşat Kılıçarslan, basın açıklaması yaptı. 

"TAHAMMÜL EDEMİYORUZ"

Şiddet ve cinayet haberlerinden dolayı yeterince sarsıldıklarını ifade eden kurul sözcüsü Reşat Kılıçarslan, “Bize şefkati öğreten, ninnileriyle bizi büyüten, ilk sevgiyi ondan gördüğümüz canlarımıza, analarımıza, kadınlarımıza, eşlerimize bu şiddeti kabul etmekte, içimize sindirmekte, tahammül etmekte zorlanıyoruz artık. İçimizden birilerinin, hepimizin bu toplumu oluşturan bizlerin; kadını yok eden, öldüren, sindiren, değersizleştiren tutuma karşı bir şeyler yapmamız, söylememiz gerektiğini, haykırması gerek” dedi.

UTANÇ KAYNAĞI

Kadın şiddetlerinin utanç kaynağı olduğunu belirten Kılıçarslan, “Sevgiyi, barışı, kardeşliği hep öne çıkarmış, Yunus Emrelerin, Mevlana Celaleddin Rumilerin, Hacı Bayramların, Hacı Bektaş Velilerin yaşadığı bu cennet vatandan sefil, katil, insan hayatına kastedecek canavarlar çıkmamalı. Yüzde 99’u Cennetin anaların ayakları altından olduğu buyurulan İslam dinine mensup ülkemizde, kadına karşı şiddetin söz konusu olması dahi büyük bir utanç kaynağımızdır. ‘Karı gibi yaşamaktansa, erkek gibi ölürüm’ diyen, sefil anlayışı, sözleri düşünce tarzını önce onu doğuran anadan başlayarak kınamak, dur demek, bu yanlışın düzeltilmesini istemek artık bir insanlık görevi oldu. Bu yanlışa dur demeliyiz, susturmalıyız, anlatmalı, ikna etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup üyeleri ve vatandaşlar gökyüzüne yüzlerce siyah balon bıraktı.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.