Girişimciler Mülakatla Seçildi

Girişimciler Mülakatla Seçildi
Çarşamba’da Girişimcilik Eğitimi Programı için mülakatlar tamamlandı

YETMİŞBEŞ GİRİŞİMCİ YETİŞECEK
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2017 Programı’nın 3 ayrı kursu için mülakatlar ÇTSO’da gerçekleşti. 75 kişinin seçileceği eğitim için 140 aday değerlendirildi. Mağduriyet yaşanmaması için mülakatların yarısı öğleden önce, yarısı da öğleden sonra gerçekleşti. ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursuna’  katılmaya hak kazanan 75 girişimci adayı projelerini hayata geçirilebilmek için eğitilecek.  

Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleşen Çarşamba’da ki altıncı  ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’  mülakatları yapıldı.  2016 yılı içerisinde 125 girişimci ofis tarafından yetiştirilmişti. 2017 yılının başında bu yeni program ile 75 girişimci adayı daha yetişecek. 

GİRİŞİMCİLER i KOMİSYON DEĞERLENDİRDİ
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu için mülakatlar Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında (ÇTSO) gerçekleşti. Mülakatları; KOSGEB Kobi Danışmanı Hakan Gürel, İŞKUR Personelleri Akif Altun, Aysun Kumaş ve İş ve Meslek Danışmanı Arzu Alan Bayram ile Çarşamba Kalkınma Proje Ofisi yetkililerinden kurulan komisyon yaptı. 140 kişinin katıldığı mülakatta 75 asil ve 21 yedek girişimci seçilerek girişimcilik kursuna katılmaya hak kazandı.

BAŞARILI İŞLETMELERİN KURULMASI İÇİN
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla verildiğini söyleyen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Eğitim sonunda girişimci adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. Değerli girişimci adaylarımıza kurs süresince bu doğrultuda bilgilerler veriliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.