GEZİCİ KÜTÜPHANELER DESTEK İÇİN YOLLARDA

GEZİCİ KÜTÜPHANELER DESTEK İÇİN YOLLARDA
"59. Kütüphane Haftası", Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla bu yıl, "Kütüphane iyileştirir" teması altında kutlanıyor.

Hafta kapsamında düzenlenen çok sayıda etkinliğin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığınca depremden etkilenen illere gönderilen gezici kütüphaneler de depremzedelere moral ve motivasyon olmayı amaçlıyor. Gezici kütüphanecilik hizmetleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütülüyor. İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl İlknur Sert, yaptığı açıklamada, afet bölgesinde insanların ekmeğe, suya ve barınmaya olduğu kadar kitap ve kütüphaneye de ihtiyaç duyduklarını söyledi.

new-folder-19-new-folder-9-aa-30718478.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün gezici kütüphane çalışmasını oldukça başarılı bulduğunu kaydeden Sert, "Tam zamanında gezici kütüphaneleri devreye soktular ve çeşitli illerde görev alan kütüphanecileri deprem bölgesine gönderdiler. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, yardımcısı Ahmet Aldemir'i bu noktada minnetle anmak istiyorum. Çok güzel işler yaptılar." dedi. Doç. Dr. Sert, gezici kütüphanelerin, halk kütüphanelerinin bir yan hizmeti olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Yani bunlar kolaylıkla ulaşılamayan köylere, kasabalara, ilçelere kitap göndermek için tasarlanmış olan otobüslerimiz. Geçmişte eşekli kütüphanecimiz vardı Mustafa Güzelgöz, onun izinden yürüyen halk kütüphanelerimiz, onun izinde yine gezici kütüphanelerle hizmet veriyor. Halk kütüphanelerinin bu yenilikçi yönünü deprem bölgesine taşımak, afet zamanında kütüphanelerin ve kitabın can kurtarıcı olduğunu göstermek çok önemli. Orada çocuklar ve yetişkinlerle arama kurtarma, gönüllü çalışma yapanların da morale ihtiyacı var."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.