GERİLİM SİYASETİNDEN YANA OLMAYACAĞIZ!

GERİLİM SİYASETİNDEN YANA OLMAYACAĞIZ!
AK Parti'nin 3. Dönem İl Başkanı Osman Çetinkaya bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi.

Önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre çerçevesinde çeşitli konularda gazetecilerle sohbet eden Çetinkaya 'Gerilim Siyasetinden taraf olmayacağını' vurguladı..

Çetinkaya'nın konuşmasından öne çıkanlar;

Hepiniz yakından takip ediyorsunuz, AK Parti Samsun 5. Olağan Kongresi yaklaştıkça çeşitli ortamlardan ve platformlarda gerilimli atışmalar hızını arttırarak devam ediyor..

Öncelikli olarak şunu belirtmek istiyorum;

Biz bu gerilim siyasetinin tarafı olmayacağız..

Şimdiye kadarki siyasi çizgimizi sizler de yakından biliyor ve takip ediyorsunuz; AK Parti'nin yani iktidar partisinin mensuplarının bu şekilde birbirlerine köşelerden saldırmaları, sataşmaları bizim hiçbir zaman tarzımız olmamıştır..

Biz bu tür tartışmalar baş gösterdiği zaman muhataplarına her zaman olması gerektiği gibi, enerjinizi muhalefet partilerine harcayın şeklinde tavsiyelerde buluyoruz..

GERİLİM KAZANDIRMAZ KAYBETTİRİR

Bizim bu basın toplantısını düzenlememizdeki esas gayemiz; Gerilim Siyasetinin Samsun'a ve Partimize hiçbir şey kazandırmayacağı gibi çok şey kaybettireceğini taraflara hatırlatmak ve bu vesileyle basında yer alan Çetinkaya'dan 'Platform'a Yeşil Işık' başlıklı haberlere açıklık getirmektir.

Arkadaşlar ben AK Parti'de siyasete tabiri caizse çekirdekten başladım..

Merkez İlçe teşkilatında Teşkilat Başkanlığı yaptıktan sonra Canik İlçe Teşkilatında kurucu üye olarak yer aldım..

Daha sonra İl Başkanlığında Teşkilat Başkanlığı yaptım..

12 Eylül 2010 Referandumlarında Samsun'un bütün ilçelerinde toz toprak içerisinde partimizin önünü açmaktan daha büyük anlam ifade eden Referandum oylamasında Samsun'da yüzde 67'lik oranla yeni Türkiye'nin önündeki engellerin kaldırılması için canla başla çalıştık..

Samsun Referandum sonuçları itibariyle Türkiye'nin sayılı illeri arasına girdi..

Referandum bir anaysa oylamasıydı ve Türkiye için hayati önem taşıyan sonuçlarla bir varlık yokluk mücadelesiydi..

Bu gün Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı referandumda alınan oyların sonucudur..

Biz o zaman sahalardaydık.. Biz bu gün de partimiz için çalışıyoruz..

Peki bu gün AK Parti Samsun İl Başkanlığı makamında yer alanlar o günlerde nerelerde ne yapıyorlardı bunu sormak istiyorum..


Yine 2011 Genel Seçimlerinde yani benim İl Başkanlığımda Samsun'daki oy oranımız yüzde 61.5'lere dayandı.. Bu seçimlerde de bu gün görev başında olan arkadaşlarımızın hiç birini seçim meydanlarında göremiyorduk..

Bu gün Partimizi kendi mülkleri zannedenlere Samsun tarihinin en büyük mitingini 2011 Genel seçimlerinde yağmura rağmen 125 Bin kişiyi Cumhuriyet Meydanına doldurarak geçekleştirdiğimizi de hatırlatmak istiyorum..

KİMSE GÜCÜNÜ KENDİNDEN MENKUL ZANNETMESİN

Arkadaşlar makamlar gelip geçicidir..

Hiç kimse şimdi oturduğu makama güvenerek bir başkasını ötelemesin, ötekileştirmesin, küçük görmesin..

Kimse gücünü kendinden menkul görmesin.. Biz burada AK Parti'nin mensuplarıyız ve bizim aldığımız oy oranlarında ve başarılarımızda Recep Tayyip Erdoğan etkisi ve katkısı tartışılmazdır..

Bu nedenle, makama gelir gelmez partiyi vatandaşlara kapatan, telefonlarına ulaşılmayan, randevusuz ziyaret edilmeyen İl Başkanları partisine verdiği zararın artık farkına varmalıdır..

Bizim il Başkanlığımızda partinin kapıları Ardına kadar açıktı ve partiye uğrayan her kim olursa olsun derdiğini anlatmadan gönderilmiyordu..


AK Parti 3. Dönem İl Başkanı Osman Çetinkaya olarak Samsun'un yatırımlarını sürekli takipçisi olduk.

Bu gün Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu hükümetin yatırım programında yer Samsun – Çorum Hızlı Tren Hattı, bizim Ankara'da yaptığımız bir dizi görüşmelerin ve çabaların sonucu bu noktaya gelmiştir..

Biz siyaseti Samsun'a hizmet vasıtası olarak gördük, öyle kabul ettik ve halen de bu şekilde sürdürmeye gayret ediyoruz..

Bizim dönemimizde Samsun Merkezi hükümetin yatırımlarından en fazla payı aldı..

Mahalle, Köy teşkilatlanmalarında sandık kurullarındaki çalışmalarımız Türkiye'de örnek gösterildi ve Türkiye birinciliğini aldık..

Genel Merkezle diyalogumuz şimdikinden çok daha sıkıydı ve istisnasız bütün genişletilmiş İl Başkanları toplantılarının tamamına katıldık..

Kavgasız, gerilimsiz bir yönetim gerçekleştirdik ve bunu bu gün de taahhüt ediyoruz..


Sevgili Arkadaşlar,

2010 yılında Genel Merkez tarafından AK Parti Samsun İl başkanlığına atandım..

Çalışma ve çabalarımızın Genel Merkezimizde takdir görülmesiyle, Genel Merkez tarafından İl Kongresine Genel Merkezin adayı olarak girdim.

Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarımıza emaneti olarak seçimlere girdik ama Genel Merkez tavsiye kararına rağmen aday olarak seçimlere giren ve teşkilat oylarını bölenlerin ihanetine uğradık..

Şimdi geldiğimiz bu noktada sizlere ve dolayısıyla kamuoyuna şunu hatırlatmak istiyoruz;

2009 yerel seçimlerinde kimlerin AK Parti'ye ihanet ettiği unutulmuş değildir..

Önümüzdeki kongreyi bir hesaplaşma zemini olarak görmediğimizi de belirterek, bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımdan Samsun'da sürekli kan kaybetmeye devam eden partimize sahip çıkmaları için gerekeni yapmaya çağırıyorum..


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum