Gerekirse meydanlara ineriz

Gerekirse meydanlara ineriz
"Ben yaparım" anlayışı Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır'ı çileden çıkardı. Başta sigara yasağı olmak üzere kent genelinde de esnafı yok sayarak alınan kararları eleştirdi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, hükümetin ve yerel yöneticilerin esnafı yok sayarak aldıkları kararlara tepki gösterdi. Esnafı ilgilendiren konularda kendilerine herhangi bir danışanın olmamasını eleştiren Genççakır, esnafın gücünün küçük görülmemesi gerektiğini söyledi.


KİMSE SABRIMIZI TAŞIRMASIN
Genççakır, "Kimse sabrımızı taşırmasın" diyerek, gerekirse meydanlara çıkacaklarını kaydetti. Genççakır, şöyle konuştu: "Yasalar esnafları gözetmeden çıkarılıyor, en yakın örneği sigara yasağı. Hükümetin her gün gündem değiştirmesi yerine ekonomiyi gündem yapması gerekiyor. Ülkenin en demokratik kurumu olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları adını esnaf ve sanatkarlardan aldığı gibi gücünü de buradan alıyor. Türkiye'nin en seviyeli, en birlikteliği güçlü olan bu kurumu aynı zamanda en sabırlı kurumlardan biridir. Fakat güçlü ve seviyeli olan bu kurumun sabır taşı çatlamak üzere. Sesimizi duymayanlara sesimizi duyurmak için, esnafın ve sanatkarları menfaatleri doğrultusunda girişimlerin olması ve ekonominin canlanması gerekmektedir. Biz esnaf için gereken neyse onu yaparız, yapıyoruz da. Büyük bir sabırla beklediğimiz ekonomiye olumlu yönde etkileyecek müdahaleyi daha fazla bekletip kimse zarara geçmesin. Sesimizi dikkate almazlarsa her şeyin bittiği yerde meydanlara ineriz"


KAHVECİOĞLU: HAK ARAMAYA HAZIRIZ
Samsun Elektrik Elektronik ve Benzeri Teknisyenleri Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu: "Birlikten kuvvet doğar. Esnaf ve Sanatkar Odaları bu birlikteliği en güçlü yapabilen bir kurum. Esnafların ve sanatkarların haklarını arayan her türlü platformda yer almaya hak aramaya hazırız"


KİRAZ: HAKKIMIZI ARAMAYA HAZIRIZ
Samsun Umum Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz: "Türkiye'de her kurum, her kuruluş haklarını aramak için meydanlara iniyor ve haklarını arıyorsa Odalar Birliği de bunu yapabilir. Başkan'ımızın dediklerine katılarak her alanda hakkımızı aramaya şahsım ve Kuaförler Odası olarak hazır olduğumuzu söylemek isterim"

TÜFEKÇİ: YÜZDE 100 DESTEKLİYORUZ
Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Uğur Tüfekçi: "Her türlü desteğin, çağrının yüzde 100 arkasındayım. Üst kurumlarımızın söylediklerinin sonuna kadar arkasındayım. Sorunlar
anlaşmayla, masaya yatırılmayla çözüme kavuşmazsa gerekirse meydana ineriz"
ORAL: YASAL HER ALANDA VARIZ
Samsun Umum Emlak Komisyoncuları Başkanı Metin Oral: "Seve seve yasalar doğrultusunda milletin, esnafın, sanatkarların menfaatleri için birlik beraberlik doğrultusunda her şeye varım. Memur ve işçi sınıfı gibi değiliz. Sermayemiz, alın terimiz yani hakkımızdır. Bu hak mücadelesinde yasal olarak her türlü yolda varız"

ÜLKER: HAK ARAMAYA HAZIRIZ
Samsun Marangozcular ve Döşemeciler Odası Başkanı İbrahim Ülker: "Birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyacı olan, bir o kadar da birleşmeye açık olan oda üyelerimiz; hak arama mücadelesine her zaman hazırdır. Oda Başkanı olarak üyelerimizin birleşip ayakta kalmaya devam etmesi için elimden geleni yapıyorum"

KAÇAK: BİZ ZATEN BİR GÜCÜZ

Hurda Oto Levazımatçıları Odası Başkanı Nazmi Kaçak: "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları zaten birbirlerinden ayrılması imkansız bir güçtür. Esnaf ve sanatkarların ekonomik sorunların masaya yatırılıp
haledilmesi taraftarıyım. Meydanlarda hak alınacağını sanmıyorum. Masaya yatırılıp sorunların çözülmesi için her türlü çağrıda toplu hareket etmeye hazırız"

Anıl OLFAZ