GENÇLER TARİHİ YENİDEN YAŞADI

GENÇLER TARİHİ YENİDEN YAŞADI
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlkadım Sinema Günleri'nde İlkadım İlçesi'ndeki lise öğrencileri "Eve Dönüş Sarıkamış 1915 " filmini izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen sinema günlerinin ilk günü Konak Sineması'nda "Eve Dönüş: Sarıkamış" filmi öğrencilere izlettirildi. Lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği sinema günlerinde salonlar tıka basa doldu. "Eve Dönüş Sarıkamış 1915 filmine ilgi gösteren gençler yapılan hizmetten son derece memnun olduklarını belirtti. Sinema girişinde filmi seyretmeye gelen gençlere mısır ve içecek ikramı İlkadım Belediyesi personeli tarafından yapıldı. Heyecanla filmi seyreden gençler zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. I. Dünya Savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 109.274 askerin öldüğü Sarıkamış Harekatını anlatan filmde gençler tarihin önemini bir kez daha anladı.

KÜLTÜR SANATA ÖNEM VERİYORUZ

İlkadım Belediyesi olarak gençlere tarihin milli ve manevi değerlerin yaşatılması noktasında önem verildiğini belirten ve gerçekleşen bu tür etkinliklere her zaman destek verildiğini belirten İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, " Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz İlkadım Sinema Günleri kapsamında ilçemizde bulunan lise öğrencilerimize "Eve Dönüş Sarıkamış 1915 " filmini izlettik. İlkadım Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerimize çok önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Erdoğan Tok' ta geçmiş yıllarda kültür ve sanata ne kadar önem verdiğini halkımızda yakında takip ediyor. Bu projeyi gerçekleştirirken öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak ve onlara 93 harbinde yaşananları, orayı anlatmak ve Mehmetçiklerimizin o günkü zor şartlarda nasıl mücadele verdiğini nasıl zorluklar yaşadığını bir nebze olsun anlatmak için geçmiş yıllarda vizyona giren "Eve Dönüş: Sarıkamış" filmini izletmeyi düşündük. Bu projeye başkanımız çok önem verdiği için film tercihimiz bundan dolayı oldu. Öğrencilerimizin büyük ilgiyle karşıladığı bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.