Genç judocu kota için çalışıyor

Genç judocu kota için çalışıyor
Grand Slam Turnuvası'nda bronz madalya kazanan milli judocu Tuğçe Beder, en büyük hayali olan 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etmek için çalışıyor.

Ortaokul yıllarında hobi olarak başladığı judoda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceleri bulunan 24 yaşındaki Beder, kariyerine olimpiyat başarısı da eklemek istiyor. Son olarak martta Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Judo Grand Slam'de 48 kiloda üçüncülük elde eden Beder, olimpiyat oyunlarına kota puanı kazandı. Bronz madalyayla buruk sevinç yaşayan Beder, kota alma yolunda ilerlediği 2024 Paris Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.

009-2023-005-2023-28-agustos-12-20230804-2-59769517-91609550.jpg

"Judo yaşam biçimim"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcusu Tuğçe Beder, ortaokulda hobi olarak başladığı judoyu öğretmenlerinin yönlendirmesiyle profesyonel olarak sürdürdüğünü söyledi. Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulunun Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nden mezun olduğunu aktaran Beder, uluslararası alanda ilk madalyasını 2015'te Bosna Hersek'te düzenlenen Ümitler Dünya Judo Şampiyonası'nda üçüncü olarak aldığını kaydetti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.