GELENEKSEL SANAT MERKEZİ HİZMETE GEÇİYOR

GELENEKSEL SANAT MERKEZİ HİZMETE GEÇİYOR
Bafra Belediyesi Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden günümüze miras kalan geleneksel sanatları yaşatmak adına çok özel bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bir zamanların meslekleri olan, zanaat ve zanaatkâr kavramlarını da beraberinde getiren geleneksel el sanatlarının unutulmaması için harekete geçen Bafra Belediyesi, Gazi Paşa Mahallesinde bulunan tarihi binada çeşitli çalışmalar yaparak Geleneksel Sanat Merkezi haline getirdi. Sanat Merkezi geleneksel Türk sanatlarının yeni nesillere aktarılması için düzenlenecek kurslar için yeniden tasarlandı.

bafra-2-002.jpeg

Geleneksel Türk el sanatları bir toplumun kültürel kişiliğinin en canlı ve anlamlı belgeleri olduğunu hatırlatan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bu düşünce ve hassasiyet doğrultusunda tarihi binamızda çeşitli düzenlemeler yaparak Geleneksel Sanatlar Merkezi haline getirdik. Unutulmuş, eskimiş ve hatta artık ilgi görmez hale geldiği söylense de bu sanat dallarını Anadolu’da hala yaşatmaya çalışan zanaatkârlar var. Bu değerli mirası gelecek nesillerimize aktarmak bizlerin asli görevleri arasında. Geleneksel Sanat Merkezimizde Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte kurslar düzenleyeceğiz. Geleneksel Sanat Merkezi’mizin Bafra’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Merkezde ilk olarak düzenlenecek Tezhip, Hüsn-i Hat,Ebru,Çini  ve Ney kursları için başvurular başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılacak başvurular 21 Mart tarihinde sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.