Geleceğin şampiyonları belirleniyor

Geleceğin şampiyonları belirleniyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi, Samsun'da geleceğin spor şampiyonlarını belirliyor.

amp-2.jpg

Uzman antrenörler eşliğinde yapılan taramalar sonucunda başarılı öğrenciler belirlenip spor branşlarına yönlendiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız (GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Samsun’da geleceğin şampiyon sporcuları tespit ediliyor.

amp-4.jpg

Samsun Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından uzman antrenörler eşliğinde İlköğretim öğrencilerine uygulanan yetenek taramasında başarılı olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı veri havuzunda toplanıp, yapılacak değerlendirmeler ve temel sportif yetenek ölçümünün ardından tespit edilecek spor branşına yönlendirilecek.

amp-3.jpg

Program kapsamında Samsun’da 3. sınıf öğrencilerine yönelik tarama devam ediyor. Mayıs ayına kadar devam edecek programda, 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilerek, branşlara yönlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.