Geçmişe özlemle biriktirdiği tarihi eşyaları sergiliyor

Geçmişe özlemle biriktirdiği tarihi eşyaları sergiliyor
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Sinan Örsman, eskiye duyduğu özlemle 1971'den beri biriktirdiği malzemeleri kiraladığı bir dükkanda sergiliyor.

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde yaşayan 2 çocuk babası Sinan Örsman, tuttuğu 60 metrekarelik dükkanda geçmişe sahip çıkmaya çalışıyor. Geçmiş dönemlere büyük özlem duyduğunu söyleyen Sinan Örsman, "1971 yılında İstanbul’da üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Samsun’a geldim ve ticaretle uğraşmaya başladım. O zamandan bu yana eski eşyaları hep saklardım. Daha önce Belediyeevleri mevkiinde bulunan balıkçı barınaklarında kulübem vardı. O bölge yıkıldıktan sonra ben de burayı kiraladım ve orada bulunan malzemelerimi buraya taşıdım. Bu sayede halkımız da burada bulunan tarihi eşyalar ile fotoğrafları görme imkanı buldu. Bir müzeyi andıran yer için vatandaşlar bana teşekkür etti” dedi.

Topladığı materyallerin büyük ilgi çektiğini belirten Sinan Örsman, “Burada fotoğraflarla birlikte 200’e yakın eski eşya bulunuyor. Küçük ahşap ev aletleri, eski fotoğraflar, sandık, gramofon gibi eşyalar var. En eskisi ise 90 yıllık Türk bayrağı. Ancak en büyük ilgiyi ise burayı ziyarete gelenlere gösterdiğim ve 1963 yılında o dönem bisikletlere mahsus olan ‘bisiklet ruhsatnamesi’ görüyor” diye konuştu. Daha fazla materyali bir arada bulundurmak için herkesten destek beklediğini vurgulayan Sinan Örsman, “Burası sadece benim değil, tüm vatandaşlarımızın. Buradaki her şey ben ölene kadar aynı şekilde muhafaza edilecek. Ben öldükten sonra da buradaki her şeyi Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’ne bağışlayacağım” diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.