'Gecekondu Yosması' Yeşilçam'ı anlattı

'Gecekondu Yosması' Yeşilçam'ı anlattı
YEŞİLÇAM Sineması'na 'Gecekondu Yosması' adıyla damgasını vuran 1950'li yılların gözde dansözlerinden 85 yaşındaki Nimet Alp, Mersin'de kaldığı yaşlı merkezinde Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ile Yeşilçam günlerini konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 12 yaşında bale yaparken keşfedilen, uzun yıllar Yeşilçam'a emek verdikten sonra köşesine çekilerek hayatının geri kalan kısmını Bahar Yaşlı Bakım Merkezi'nde geçiren Nimet Alp'ı ziyaret etti. Hayatının son baharını geçirdiği odasını Yeşilçam hatıraları ile donatan Alp, Zeki Müren ile ilgili anılarını paylaştı. Müren'in en yakın dostu olduğunu belirten Alp, sinema emekçisi arkadaşları Fikret Hakan, Münir Özkul ve Eşref Kolçak'ı da unutmadı.

Özellikle Gecekondu Yosması, Öp Babanın Elini, Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar ve Yetim Yavrular filmlerinin kendisi için önemli olduğunu anlatan Alp, "Eşref Kolçak, Fikret Hakan, Münir Özkul gibi dostlarla çok film çektik. Zeki Müren ile evlerimiz yakındı, her dakika evindeydim. 'Geçerken uğramazsan bir daha konuşmam' derdi. Bir gün, balıkçı pantolonumu giydim denize gidiyordum. Beni gördü, 'Oh oh git bakalım ama hiç haber verme' dedi. 'Radyoda programın var geleceğim' dedi. Sonra baktım Tarabya'ya süzüle süzüle geliyor. Mayosunu unutmuş. Amerika'dan yeni gelen filmci Esat Bey'i gördüm. 'Esat Bey, Zeki denize girecek ama mayosu yok' dedim. Gitti Amerika'dan getirdiği mayoyu verip 'hediyem olsun' dedi. Zeki giydi çok güzel oldu hem de çok sevindi. Denize girdik, plaj kıyafeti ile Tarabya'da fotoğraflar çektirdik" dedi.

TÜRKİYE'DE SANATÇILARA HAK ETTİKLERİ DEĞER VERİLMİYOR

Ziyaretin kendisi için çok özel olduğunu kaydeden Başkan Tarhan ise, Türkiye'de sanatçılara yeteri kadar değer verilmediğini belirterek şöyle dedi:

"Nimet Hanım'ı geçmişten biliyoruz. Kendisinin aynı güzelliğini koruduğunu görüyoruz. Aynı hanım efendiliğini, şıklığını, zarif duruşunu, bakımlı hali ile sanatçı kişiliğini koruduğunu gördük. Gerçekten sanatçı olmak Türkiye'de önemli bir olay ama maalesef şunu da kabul edelim Türkiye'de sanatçılara hak ettikleri değer verilmiyor. Biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor sanatçılarımıza karşı." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.