GEÇ GELEN ADALET!

GEÇ GELEN ADALET!
Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmen Kazım Kurnaz'a, inşaattan düşerek ölümünden 3 ay sonra beraat kararı çıktı.

Vezirköprü ilçesi Göl Güney mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmen Kazım Kurnaz, 3 ay önce Düzce'de çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybetmişti. Davası süren Kurnaz için mahkeme tarafından inandırıcı delil olmadığı için beraat kararı verildi.Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile meslekten ihraç edilen ve Düzce'de çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden Vezirköprü doğumlu öğretmen Kazım Kurnaz için ölümünden 3 ay sonra mahkemeden beraat kararı çıktı.Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmen Kazım Kurnaz, 3 ay önce Düzce'de çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitirmişti. FETÖ terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan yargılanan meslekten ihraç Samsunlu öğretmen Kazım Kurnaz ile ilgili görülen mahkemede, "Asya Katılım Bankasında açılmış hesaplarına ait hesap hareketleri incelendiğinde, işlemlerin rutin bankacılık işlemleri olduğu, örgütün sözde liderinin talimatıyla hareket ettiklerine dair mahkumiyetlerine yeterli delilin bulunmadığı, örgüt ile irtibatlı ve iltisaklı  dernek ve sendikaya üye olmalarının tek başına örgüte üye olma yada üye olmamakla birlikte yardım etme suçu için yeterli delil olmayacağından, Kazım Kurnaz'ın üzerine atılı suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli, her türlü şüpheden arınmış, somut ve inandırıcı tam bir vicdani kanaate ulaşılmadığı, bu nedenle  'Şüpheden sanık yararlanır' evrensel ilkesi gereğince beraatine karar verilmesi gerektiği anlaşılmakta" denildi.

Sosyal medya hesabından adalet çağrısı yapmıştı

Meslekten ihraç edildikten sonra inşaatta çalışmaya başlayan Öğretmen Kazım Kurnaz, sosyal medya hesabından adalet çağrısında bulunmuştu. Kurnaz, sosyal medya hesabındaki son paylaşımlarında 'Nerdesin Adalet', 'Geç gelen adalet, adalet olmaz' ifadelerine yer vermişti.

 

 

 

(V.ÖZLEM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum