Gazetecileri Kutladı Hassasiyet İstedi

Gazetecileri Kutladı Hassasiyet İstedi
Gül, 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı, Demokratik Toplumu Yaşatan Özgür ve Tarafsız Basının Varlığıdır Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında; şeffaf, demokratik, açık bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin de özgür ve tarafsız basının varlığı olduğunu söyledi. Gül, gazetecilerin hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmalarının ise onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacağını belirtti.

Türk basınının, önemli ilerlemeler gösterdiğini dile getiren Gül, Türkiye'nin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da değerli katkılarda bulunduğunu belirtti. "Şüphesiz basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay basın çalışanlarına aittir." diyen Gül, basın çalışanlarının mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca görev yaptığını ifade etti.

Basın çalışanlarının haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmalarının, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacağını vurgulayan Gül, "Gazetecilerimizin katkılarının yalnız basın sektörümüzü değil demokrasimizi ve dolayısıyla ülkemizi geliştireceği de unutulmamalıdır. Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Bugün ülkemizde her türlü fikir özgürce tartışılmakta ve basınımız herkesin düşüncesinin kamuoyuna aktarılması konusunda önemli görev yapmaktadır. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan bazı aksaklıklar da hiç şüphesiz ki demokrasimiz geliştikçe ortadan kalkacaktır." dedi.

Basının, görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamasını isteyen Gül, kişi haklarına saygıyı ise asla ihmal etmemesi gerektiğini söyledi. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olması gerektiğini kaydeden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk basınının bu ilkeleri her zaman üstün tutacağına inanıyorum. Benim beklentim, edebiyat, kültür-sanat, bilim ve teknoloji haberlerine basınımızın daha çok ilgi göstermesidir. Bu alanlardaki başarılar basınımızın da katkılarıyla teşvik edilmeli, gelişmeler ve etkinlikler kamuoyuna daha detaylı biçimde sunulmalıdır. Siyasal gelişmeler ve gündem, diğer alanlardaki başarıların göz ardı edilmesine yol açmamalıdır. Basınımızın bu konularda daha hassas davranacağından şüphe duymuyorum. Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."