GAZETECİLER  SAMSUN'DA BULUŞTU

GAZETECİLER  SAMSUN'DA BULUŞTU
Yerel ve yazılı basının dijital dönüşüm sürecinin tahlili ve bu mecraların gelecekte de varlığını devam ettirebilmesi için Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'ın katıldığı toplantıda Samsun, Amasya, Çorum, Giresun, Ordu, Sinop, Tokat ve Yozgat'tan gelen gazeteciler Samsun Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayda bir araya geldi.

UZUN YILLAR SES GETİREN GAZETELER...
Yerel basının kendilerine çok yardımcı olduklarını aktaran Vali Kaymak, "Saman alevi gibi parlayıp kısa süreli gazete olmaktansa uzun yıllarla süreli bir gazete olalım. Samsun'un çok güçlü bir yerel basını var. Gerçekten bölgeye de önderlik yapıyorlar. Belediyelerimiz olsun diğer kurumlar olsun sizlerin yönlendirmesi olumlu eleştirileri çok önemli. Bizim Samsun halkına ulaşmamızı sağlıyorsunuz. O yönüyle Samsun'da görev yapan gazeteci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

qqqqq-002.jpg

DEMİR, YEREL BASINA MESAJ VERDİ
Yerel basının işini iyi yaptığı takdirde o şehrin prestijine pozitif katkı sağlayacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Geleneksel yazılı basının da gücünü ve etkinliğini ayakta tutmanın çok doğru olduğundan buna emek verilmesi gerektiğine de inanıyorum. Basın şehirlerin, toplumun ve ülkenin konumlandığı yere göre en önemli istifade edebileceği mecralardan biridir. Bu istifadeye odaklanamadığı ve yakalayamadığında hatta bazen negatif enerji ürettiği mecra da olma ihtimali yüksektir" şeklinde konuştu.

qqqqqqqqqqqqqq.jpg

YEREL BASIN TOPLUMUN AYNASI
Yerel basını çok önemsediklerini aktaran Basın İlan Kurumu Rıdvan Duran, "Durum, yazılı basın aleyhine bir tabloyu karşımıza çıkarsa da yerel basın, toplumumuzun aynası ve yerelin sorunlarını, güzelliklerini, haberlerini halka ulaştıran bir vasıta, halkın isteklerini ilgili mercilere yansıtan güçlü bir sestir. Kurtuluş Savaşı'nda oynadığı büyük rol nedeniyle 'Anadolu Basını' olarak anılagelen yerel basının bu bilinçle yaptığı haberciliğin değerine ve gücüne sonuna kadar inanıyoruz" diye konuştu. 

qqqqqqqqqqqqq.jpg

vvv.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.