GALİP ÖZTÜRK'E YOĞUN DESTEK

GALİP ÖZTÜRK'E YOĞUN DESTEK
Yargıtay 1. Dairesinin 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği müebbed hapis kararını onaması üzerine, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün yeniden yargılanması için Samsun'da 300 bin imza toplandı.

YENİDEN YARGILANSIN
Samsun'un Çarşamba İlçesi doğumlu Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, İstanbul Beyoğlu'nda 1996 yılında öldürülen ve failleri bilinen ancak Öztürk ile aralarında husumet olduğu söylenilen Kuvvet Köseoğlu'nun ölümünden, azmettiren kişi iddiasıyla sorumlu tutularak 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Müebbed hapse mahkum edildi. Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 1. Dairesinin göndemine gelen dosya, Öztürk hakkındaki Müebbed hapis cezası kararını onadı. Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, Yargıtay Kararıyla ilgili olarak tüm olağanüstü kanun ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Öztürk'ün 'yeniden yargılanması' için imza kampanyası düzenlendi ve Samsun'da 300 bin imza toplandı.

PARALEL KISKACI
Samsun'a ve doğduğu memleket Çarşamba'ya hatta Türkiye'nin birçok vilayetine Cami, Okul gibi kurumları yaptıran, yardıma muhtaç kimselerin yardımına koşan, memleketi Çarşamba'ya vefa borcu olduğunu her fırsatta söyleyen Galip Öztürk, bu cezayı hak etmediğini, kendisinin paralel yapının kumpasında olduğunu, Samsun'un Canik İlçesi'nde yapılan Başarı Üniversitesi'nin kaba inşaatını kendisinin yaptırdığını, Paralelcilerin daha sonra yüklü miktarda para istediğinde, makbuz istemesi üzerine, kendisinin mahkeme dosyası ile tehdit edildiğini, parayı ödemeyince başına bu durumun geldiğini söylüyor.

YARGI İÇİNDE YAPILANMA
Hükümet-Paralelciler arasında sürmekte olan mücadelede, Yargı içinde olduğu iddia edilen Paralel Yapılanma da etkilenerek verdiği kararlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Son olarak Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında Yargıtay 9. Ceza Dairesi, "Yasa dışı silahlı Devrimci Karargah örgütü ve mensuplarına yardım etmek suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ karar için,"Bir yasal sürecin arifesinde kararın verilmiş olmasını herkes gibi ben de ünlem işareti ile karşılıyorum"dedi. Galip Öztürk'de aynı şekilde Paralellerin kıskacında olduğunu iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.