'FUTBOLCULARIMDAN MEMNUNUM'

'FUTBOLCULARIMDAN MEMNUNUM'
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, hazırlık sürecini, transferleri ve takımın genel durumunu gazetemize değerlendirdi. Önemli açıklamalar yapan tecrübeli teknik adam futbolcuların performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Hazırlık sürecini değerlendiren Teknik Direktör İrfan Buz, "Sezon başı hazır olmak çok önemli. Kısa bir dönem içerisinde çok ağır çalıştık. Kocaelispor maçında futbolcularımız çok iyi niyetle isteklerimizi sahaya yansıtmaya çalıştılar. Taktiksel ve fiziksel çalışmalar yaptık. Her şey zamanla olacaktır. Periyodik olarak Samsun'dayken bir adaptasyon süresi vardı, Bolu'da ağır yüklemeler yapılıyor. Tekrar Samsun'a döndüğümüzde yine aynı şekilde ağır fiziksel yüklemeler yapacağız. Erzurum'a gittiğimizde ise taktik çalışacağız" dedi.

7890p-9.jpg

TAKIM ÇOK İSTEKLİ
Ağır şartlara rağmen takımın çok istekli durumda olduğunu belirten Buz, "Futbolcularım maksimum performans göstermeye çalışıyorlar. Kocaelispor mücadelesinde zaman zaman istediklerimizi sahaya yansıttık zaman zaman eksiklerimiz de oldu. Eksiklerimizin üzerine gideceğiz. Şu ana kadar futbolcu kardeşlerimden memnunum. İsteklerim bazen ağır da olsa yerine getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

samsusnsnsn-6.jpg

İDEAL KADRO 20+3
Kadronun en ideal şekli 20 futbolcu +3 kaleci şeklindedir" diyen tecrübeli teknik adam, "Zaman zaman sıkıntı yaşarsak eğer ben altyapıdan 2-3 futbolcuyu alıp yukarıya çıkararak onları monte edebilirim. Kadro sayısını da düşüreceğiz. Kaliteyi ön plana çıkaracağız. Herkese şans vermeye çalışıyoruz" dedi.

54ytrh-1.jpg

SOL STOPER ÇOK ÖNEMLİ
Sol stoper bulmanın Süper Lig'de bile çok zor olduğunu belirten İrfan Buz, "Ligde en önemli sol stoperlerden birini, Yalçın Kılınç'ı transfer ettik. Tecrübeli, sol ayağını kullanabilen bir stoper transfer ettik. Bu süreçte başta Başkanımız İsmail Uyanık, Mustafa Aztopal ve Yücel Uyar gerçekten çok özverili çalıştılar. Hep istişare içerisinde çalışıyoruz. Yüksel Yıldırım da her konuda çok destek oluyor." diye konuştu.

444.JPG

ÖZELLİKLE DEPLASMANLARDA...
Homojenik kadro yapısına değinen İrfan Buz, "Geçen sezondan çok değerli oyuncularımız var. Bu ligden ve üst liglerden de önemli transferler yaptık. Bütün bu futbolcuları birleştirip bu ligde homojenik bir takım oluşturduk. Özellikle zor şartlarda, deplasmanlarda sahada cevap verebilmek açısından bu yapının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece Süper Lig'den veya TFF 1.Lig'den oyuncu getirirseniz adaptasyon konusunda sıkıntı yaşarsınız" dedi.

000000000000.jpg

ATABEY'E AYRI BİR PARANTEZ
Yeni transfer Atabey Çiçek ile ilgili de konuşan Teknik Direktör İrfan Buz, "Atabey, sırtı dönük oynayan, takımı rahatlatabilen ve takımı oynatabilen bir santrafor. Samsunspor'a da böyle bir santrfor gerekiyordu. Kanat oyuncularımız ve beklerimiz bu sene bindirecekleri için, Atabey indirdiği toplarla katkı sağlayacaktır. Çok önemli bir transfer olduğunu bu sene herkes görecektir" ifadelerini kullandı.

Dünden Bugüne SAMSUNSPOR

Dünden Bugüne SAMSUNSPOR

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum