FUAR TAKSİ ŞOFÖRLERİ HAKSIZ REKABETTEN ŞİKAYETÇİ!

FUAR TAKSİ ŞOFÖRLERİ HAKSIZ REKABETTEN ŞİKAYETÇİ!
Fuar Taksi şoförleri Samsun Büyükşehir Belediyesi ve UKOME tarafından izin verilen haksız rekabetten şikayetçi olduklarını söyledi.

Samsun'da Yafeya Otel önünde bulunan Fuar Taksi Durağı şoförleri haksız kazanç yapıldığını düşündükleri Esen Taksi Durağı'nın kurulduğu yerden kaldırılmasını istedi. Taksiciler, "Esen Taksi Durağı'nın Bulvar AVM otoparkında kendilerine ait bir durak bulunurken Atatürk Bulvarı'nda parkın önünde bir cep daha açıldı. Dolayısıyla iki durağı bulunan bu işletme haksız rekabete yol açtı." dedi.

"HİÇ ETİK DEĞİL"

Fuar Taksi durağında taksisi bulunan ve şoförlük yapan Hakan Tatlı, "Bizim durağımız Fuar Taksi adıyla 40 yıldır Yafeya Otel önünde hizmet vermekte. Dolayısıyla bizim 20 metre ilerimize yeni bir cep açılması bizi oldukça mağdur etti. Durağımızın çok yakınında bulunan yol kenarına UKOME kararıyla 2 araçlık durak açıldı. Büyükşehir Belediyesi, Esen Taksi'ye bulundukları konumdan 15 metre geriye aldığı için taksi durağı tarafından çeşitli mazeretlerle mahkemeye verildi. Mahkeme Esen Taksi'nin lehine karar vererek başka yer olarak dediğimiz yeri tahsis etmiştir. Yer tahsis edildiği halde eski yerinde hala hizmet vererek çalışmalarına birden fazla durakla devam ediyorlar. Biz Fuar taksi şoförleri olarak bunu etik bulmuyoruz." dedi.

"RANT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Oluşturulan iki araçlık durakta taksilerin müşterilerine gittikçe diğer duraktan araç getirilerek durağın hiç boş kalmadığını kaydeden Taksi şoförü Muhammet Mumcu, "Karşımızda kurulan Esen Taksi'nin iki araçlık yeri Büyükşehir Belediyesi tarafından protokol yoluna yapılmış olup bunun bir rant işi olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Birileri tek başına bir kanun çıkarıyor ise, bizler de kendi hakkımızı Büyükşehir Belediyesi'nde olmazsa mahkemede arayacağız. Bir durağın kurulması için bir ihaleye sunulması gerekir. Durak açan herkes taksi başına ödediği miktar karşılığında durak sahibi oluyor. Esen taksi ise tek kuruş ödemeden geldiler karşımızda işlerine devam ediyorlar. İki durak arasında 20 metre mesafe var. Karşı karşıya bulunan duraklarımızda ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Taksicilik kurallarında iki durağın birbirine bu kadar yakın olması yoktur. İki durak birbirini görmemelidirler. Bize geldiğinde uygulanan prosedürlerin bir başkasında uygulanmaması akıllarımıza, 'Rant mı var?' sorusunu getiriyor." diye konuştu.

"KORSAN TAKSİCİLİĞE DE GEREKLİ DENETİM YAPILSIN"

Kurtuluş Yolu'nda da korsan durak olduğunu belirten taksiciler, "Tekkeköy minibüslerinin bulunduğu yer olan Kurtuluş Bulvarı'nda korsan taksicilik yapılıyor. UKOME kararı veya yetkili kimsenin haberi olmadan taksicilik yapıldığını görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda da yardım bekliyoruz." diyerek gerekli denetimlerin yapılmasını istediler. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.